Canon predstavil fotoaparát PowerShot PX, ktorý automaticky zaznamenáva kvalitné snímky s rozlíšením 11,7 MP a video vo formáte Full HD 60p. Robí to pritom úplne sám, ale dá sa aj manuálne ovládať.

Canon PowerShot PXZdroj: Canon
Canon PowerShot PX

Smart funkcie prístroja PowerShot PX predstavujú automatické fotografovanie a filmovanie. Novinka pritom prináša radikálnu zmenu do zvyklostí domácich fotografov. Pomocou PowerShot PX môžete prežívať naplno okamihy a zároveň ho zaznamenať bez toho, aby ktokoľvek musel stáť za objektívom.

Nový fotoaparát si obľúbia rodinní fotografi ale aj nadšenci technických vymožeností. Tí ocenia smart funkcie na automatické dokumentovanie spoločenských udalostí.

Nepotrebujete osobného fotografa, je ním fotoaparát

PowerShot PX sleduje dianie a pritom inteligentne komponuje záber na zaznamenanie reakcií ľudí. Po zapnutí je možné prenosný PowerShot PX umiestniť v rámci domácnosti a pritom sa dá ovládať aj hlasovo.

Canon PowerShot PXZdroj: canon
Canon PowerShot PX

Má kompaktné vyhotovenie s nabíjaním cez USB-C a vstavanú Wi-Fi na pripojenie k smart zariadeniam. Automaticky pritom rozpoznáva tváre a vyhľadávať ich. Zachytí jedinečné okamihy, ktoré by inak mohli uniknúť. Objektív s rozsahom ohniskových vzdialeností v prepočte 19-57 mm a možnosťou náklonu a rotácie pokryje zorné pole až 340˚ horizontálne a 110˚ vertikálne.

To najlepšie z každého dňa

Svoj digitálny záznamník vzácnych okamihov si môžete prezerať v aplikácii PowerShot PX pre iOS a Android a nechať si smart fotoaparátom poradiť, ktoré snímky sú najvydarenejšie . Vybrané snímky a videonahrávky sa uložia na pamäťovú kartu. S aplikáciou je možné fotoaparát ovládať manuálne a komponovať zábery.

Rodina si môže dokonca prispôsobiť automatické nastavenie: naklopiť a pootočiť objektív na ten správny uhol pohľadu vo vlastnom štýle a v aplikácii zvoliť tváre známych, ktoré budú mať pri snímaní vyššiu prioritu. PowerShot PX môže po pripojení k PC s príslušnou ovládacou aplikáciou slúžiť aj ako webkamera.

Hlavné funkcie a vlastnosti smart fotoaparátu PowerShot PX:

  • Automatický záznam fotografií a videa
  • Otočný objektív s možnosťou náklonu a premenlivou ohniskovou vzdialenosťou 19-57 mm (ekvivalent) s rozsahom 340˚ horizontálne a 110˚ vertikálne
  • Rozpoznávacie technológie so schopnosťou dať prioritu určitým tváram
  • Manuálne nastavenie a správa snímok pomocou aplikácie Connect pre Mini PTZ Cam
  • Wi-Fi a Bluetooth na spojenie so smartfónmi a tabletmi

Zdroje: Canon, vlastné

Prečítajte si tiež