FUJIFILM instax SQUARE SQ1 je analógový fotoaparát štvorcového formátu. Hneď po odfotení vytvára jedinú fotografiu z realizovaného záberu. Instax SQUARE SQ1 má minimalistický dizajn, využiť môžete aj režim selfie.

Ide o spojenie starého a nového, spája totiž originálny štýl so štvorcovým filmom s obrazom veľkosti 62 × 62 mm. Výsledok uvidíte do 1,5 minúty a doslova vzniká pred vašimi očami. Fotoaparát je dostatočne kompaktný na nosenie, selfie režim je dosť široký aj na zachytenie skupiny osôb. Pri fotení selfie zblízka môžete využiť zabudované zrkadielko. Pozor na náhodné stlačenie spúšte pri manipulácii s fotoaparátom pripraveným na fotenie. Súčasťou fotoaparátu je aj blesk (0,3 až 2,2 metra).

Automatická expozícia sa prispôsobuje hladine okolitého svetla, zaostruje od 0,3 m po ∞ a umožňuje robiť dobré fotky aj začiatočníkom. Fotoaparát sa zapne jednoduchým otočením objektívu. Fotoaparát existuje v modrej, bielej a oranžovej farbe.

K dispozícii sú aj dva nové varianty tzv. okamžitých filmov instax: dúhový a monochromatický film. Fotoaparát poháňajú dve batérie. Doba nabíjania medzi snímkami je 7,5 sekundy. V zadnej časti nájdete aj počítadlo zostávajúcich záberov.

Cena: 129,99 €, dúhový film stojí 10,99 €, monochromatický 11,99 €.

Zapožičal: Fujifilm

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.