Sony alpha6400 je univerzálny fotoaparát strednej triedy s APS-C snímačom, ktorý doslova exceluje v možnosti automatického zaostrovania. Vybrať si pritom môžete napr. aj zaostrovanie na oko zaznamenávanej osoby. Oceňujeme kvalitu obrazu v JPG formáte.

Celkovo s ním dosiahnete veľmi dobré fotografie. Na realizáciu vlogov sa dá použiť otočný displej, v ktorom môžete dotykom prsta určiť bod zaostrenia. Tiež je tu vstup pre mikrofón, nie však výstup pre slúchadlá. Výrobca pridal aj časozberné snímanie. Radi by sme videli ďalšie zlepšenie ergonómie ovládania tohto fotoaparátu.

Oceňujeme dlhú výdrž na batérie (410 záberov) ako aj utesnenie fotoaparátu proti nepriazni počasia. Má vymeniteľné objektívy, pri výbere objektívu počítajte s tým, že samotné telo je bez stabilizácie. Pripojenie je cez Bluetooth a Wi-Fi s novou aplikáciou Imaging Edge Mobile. Sony alpha6400 je fotoaparát určený pre rodinné fotografie a tiež fotky na sociálne siete, poradí si aj s rýchlymi scénami vrátane športu. Nabíjanie je cez USB-C port, dokúpiť sa dá aj externá nabíjačka. Fotoaparát sa dá ovládať aj diaľkovým ovládaním.

Cena: samotné telo 1040 €

Zapožičal: Sony