Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť modelu Nokia 5.3 na slovenskom trhu. Ten ponúkne skvelé fotografické schopnosti vďaka štyrom fotoaparátom na zadnej strane, procesor Qualcomm Snapdragon 665 a dvojdennú výdrž na jedno nabitie. Fotografov poteší prítomnosť AI, ktorá pomôže zachytiť skvelé snímky nie len behom slnečných dní, ale s pomocou funkcie Night mode taktiež počas noci. Širokoúhly režim zabezpečí skvelé fotografie v miestach, kde už nie je možné urobiť krok nazad. Makro režimu potom neuniknú ani tie najmenšie detaily.

Veľká obrazovka a skvelá výdrž batérie

Nokia 5.3 je ako stvorená na sledovanie filmov a seriálov vďaka pohlcujúcej 6,55-palcovej obrazovke. Tá príde vhod taktiež hráčom, ktorí sa budú môcť spoľahnúť na procesor Snapdragon 665 od spoločnosti Qualcomm – ten sa naviac v telefónoch Nokia objaví vôbec prvý krát.

Dôležitým faktorom je taktiež výdrž batérie. Jej kapacita 4000 mAh a funkcia Adaptive Battery zaistí až dvojdennú výdrž na jedno nabitie, takže nie je nutné neustále vyhľadávať nabíjačku.

Štyri fotoaparáty s AI pre skvelú snímku v každej situácii

Nokia 5.3 je prvým modelom série Nokia 5, ktorý sa môže pýšiť štyrmi fotoaparátmi na zadnej strane. Hlavný 13 MPx fotoaparát v spolupráci s AI poskytne skvelé snímky v každej situácii. Širokouhlý fotoaparát sa ďalej postará o širší záber a makro fotoaparát o detailné snímky z krátkej vzdialenosti. Možnosti fotenia rozšíri aj nočný režim a režim pre portrétne fotografie s bokeh efektom.

Škandinávsky design a čistý Android

Robustné spracovanie ešte nikdy nevyzeralo tak skvele. Prednú stranu, ktorou z veľkej časti tvorí displej, doplňuje zadný kryt z odolného kompozitu. Ten je navrhnutý tak, aby pripomínal svoje korene v krajine tisícov jazier.

Nokia 5.3 bude stále lepšia a lepšia vďaka čistému OS Android, ktorý sa môže tešiť dvom rokom hlavných aktualizácií systému a trom rokom bezpečnostných aktualizácií. Telefón je naviac pripravený na budúci Android 11.

Cena a dostupnosť

Nokia 5.3 bude dostupná u vybraných predajcov vo verzii s 4 GB RAM a 64 GB úložiskom vo farebnom variante Cyan za odporúčanú cenu 199 eur.

Značky: