Posledný videorekordér využívajúci pásky VHS má byť vyrobený tento mesiac.

Japonská firma Funai Electric by mala byť poslednou na svete, ktorá vyrobí tento druhy rekordéra a prehrávača.

960x0_nowat

Posledný model videorekordéra VHS bol ukázaný v Tokiu 22.7.2016

Funai, ktorá vyrába pre čínsku firmu Sanyo sa vyjadrila, že toto rozhodnutie prichádza po prepade predajov v minulom roku. Predaných bolo len 750 000 kusov. Maximálny strop dosiahla firma v počte 15 mil. kusov. V ktorom roku to ale bolo, už nie je uvedené. To sa prejavilo na celkovej nákladnosti viesť v chode výrobné stroje.

Nielen Blu-ray a HD DVD spolu súperili na poli formátov. Takisto v minulosti aj JVC VHS a Betamax súperili o pozíciu na trhu. Minulý rok Sony oznámila, že prestáva vyrábať pásky VHS. VHS konfigurácia bola totiž jednou z tých, ktoré doslova prešpikovali trh. To im dalo víťazstvo a obľúbenosť aj v čase nástupu diskov DVD. VHS formát zostal vedúcim formátom až do roku 2003. Posledným klincom do rakvy bol rok 2006, kedy film A History Of Violence predstavoval poslednú snímku vydanú Hollywoodom na VHS formát.

102822_HR-XVC29B_US_nowat

VHS ešte nie je zďaleka tak mŕtvy formát, ako by sa zdalo. V mnohých kútoch sveta rozhodne nie. Skúste si vyhľadať VHS na Amazone. Dostanete záplavu filmov a rozprávok, ktoré si môžete stále objednať na VHS.

Zdroj: Forbes

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.