Fuser je najnovšia hra od vývojárov zo štúdia Harmonix, ktorí sa v minulosti preslávili hudobnými hrami Guitar Hero, Rock Band či Dance Central.

Nie je preto prekvapením, že aj Fuser je hudobná hra – v tomto prípade však nebudete potrebovať žiadne plastové ovládače a pri hraní nebudete ani tancovať. Teda, možnože budete, ale nie je to aktivita, ktorá by bola nevyhnutná z hľadiska hrateľnosti.

Fuser predstavuje spôsob, ako sa môžete stať DJ-om a vyskúšať si mixovanie hudby na vlastnej koži. Koncept hry je v princípe jednoduchý, avšak prevedenie je špičkové a pri hraní sa budete cítiť, ako keby ste naozaj mixovali pesničky.

Dôvod je ten, že vývojári každú z pesničiek, ktoré sa v hre nachádzajú, rozdelili do jednotlivých vrstiev – gitara, bicie, vokály, basa, atď. a vy tieto vrstvy budete kombinovať podľa vlastného uváženia. Je jedno, či skombinujete na prvý pohľad nezlučiteľné hudobné žánre, pretože výsledok bude vždy unikátny a bude stáť za to.

Fuser ponúka viacero herných režimov a postupne hráčovi predkladá nové prvky, ktoré zvyšujú náročnosť hrania. V praxi však vo výsledku budete stále iba kombinovať jednotlivé pesničky. Vývojárov treba pochváliť, že koncept virtuálneho DJ-ingu dotiahli takmer do dokonalosti, avšak zábavnosť hry je priamo úmerná tomu, ako veľmi vás baví hrať sa s hudbou.

Stereotyp sa môže dostaviť pomerne rýchlo, a to aj napriek tomu, že výber pesničiek je dostatočne rozmanitý. Ako to už býva, ďalšie pesničky si môžete dokúpiť za príplatok.

Hodnotenie: 4/5, 80 %
Cena: 59,99 €

Hru poskytol na test NCSOFT

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit