Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vlajková loď medzi vojenskými MMO hrami od Gaijin Entertainment, ktorú hrajú milióny hráčov po celom svete, sa počas tohto roka dočká úžasných nových funkcií a obsahu. Jedným z najdôležitejších prídavkov budú War Thunder Námorné sily. Aktuálne sa nachádzajú vo fáze pre-beta testu, ktorý sa zameriava na lodnú fyziku, model poškodenia a jadro hrateľnosti. Vývojári predstavia v nasledujúcej fáze, ktorou bude uzatvorený beta test, vývojové stromy Námorných síl, ukážu nové funkcie, rozšíria a priblížia nové námorné herné režimy.

Počas ďalšieho testovania spomínaných režimov sa bude pokračovať aj v experimentovaní s väčšími člnmi a cieľmi ovládanými umelou inteligenciou. Ďalej sa uvažuje o špeciálnych herných režimoch pre hráčmi ovládané plavidlá, ktoré môžu byť takisto zaradené do uzatvoreného beta testu. V tomto prípade bude o ďalšom smerovaní vývoja hry rozhodovať mimoriadne dôležitá spätná väzba od testerov.

Koncom tohto roka sa War Thunder dočká aj ďalšieho veľkého národa, ktorý rozšíri už existujúcu päticu. Horúcimi kandidátmi sú Taliansko a Francúzsko. Takisto bude odhalených aj viac podrobností o ambicióznom režime World War, ktorý vnesie do bojov vo War Thunder novú strategickú úroveň. Režim bude obsahovať významné operácie z druhej svetovej vojny, pričom úspech alebo prehra jednotlivých bitiek bude ovplyvňovať vývoj celej operácie.

Crossout

Do uzatvoreného beta testu hry Crossout, novej akčnej post-apokalyptickej MMO hry od Targem Games a Gaijin Entertainment, sa už zapojili stovky tisíc hráčov. V spolupráci s nimi boli zapracované stovky úprav a vylepšení, vrátane zásadných noviniek. Vďaka tomu bude hra v blízkej budúcnosti pripravená na presun do fázy otvoreného beta testu, ktorá umožní všetkým hráčom stiahnuť hru a hrať ju zadarmo. Ostrieľaní testeri budú za účasť v uzatvorenom beta teste odmenení.

Počas otvoreného beta testu pribudne do hry nová lokalita a významná nová frakcia, ktorá sa bude zásadne odlišovať od štyroch, ktoré nájdete v hre teraz. Nová frakcia prinesie úplne nový spôsob pohybu po bojiskách Crossout a takisto ponúkne prístup k pôsobivému množstvu nových a skvelo vyzerajúcich súčiastok pre vozidlá a silnú výzbroj. Navyše sa pracuje aj na vydaní Crossout aj pre ďalšie platformy okrem Microsoft Windows.

Enlisted

Strieľačka z druhej svetovej vojny Enlisted, ktorá vzniká v spolupráci s Gaijin Entertainemnt v štúdiách Darkflow Software, dosiahla svoj prvý veľký cieľ v podobe 250,000 amerických dolárov už počas niekoľkých týždňov od spustenia.

Tímovo zameraná hra sa sústreďuje hlavne na autentické spracovanie rozsiahlych bojov druhej svetovej vojny s takým dôrazom na detaily a mierou ponorenia do akcie, aké nenájdete v žiadnej inej hre pre viacerých hráčov. Ponúkne bojiská s rozlohou stoviek štvorcových kilometrov, ale dôležitým komponentom Enlisted bude aj kampaň.

Na rozdiel od iných hier kampaň nebude definovať iba geografické umiestnenie bitiek, ktoré budú v nej prebiehať – každá bitka bude pripomínať hru v hre. Každú kampaň bude tvoriť unikátny obsah ako postavy, výbava, zbrane a vozidlá, ale takisto ponúkne aj vlastné herné mechaniky, ciele a pravidlá (ako napríklad pomer síl).

Aktuálne sa jednej bitky v Enlisted môže zúčastniť 150 vojakov, pričom vybrané herné režimy umožnia hráčom veliť a bojovať s vlastnými oddielmi jednotiek, ktoré budú ovládané umelou inteligenciou. Hneď v úvode boli oznámené dve úplne odlišné kampane – Bitka o Moskvu a Bitka o Normandiu. Vďaka mimoriadnemu úspechu otvoreného vývoja sa už pracuje na tretej kampani – Tunisku.

Hra samotná je prefinancovaná, pričom uzatvorený beta test je naplánovaný na rok 2017. Otvorený vývoj s dodatočnými cieľmi umožňuje tímu zodpovednému za Enlisted rozširovať a pridávať ďalšie funkcie rovno počas úvodného vývojového cyklu. Podporovatelia môžu ovplyvniť ďalšie kroky vývoja prostredníctvom prieskumov a ankiet, a vyjadriť tak svoj názor, ktoré z funkcií by mali byť pridané do hry ako ďalšie.

Tento prístup sa ukázal ako mimoriadne úspešný, podporovatelia s drvivou väčšinou hlasov rozhodli aj o zmene obchodného modelu hry na Free-2-Play, čo práve vývojársky tím finalizuje. Počas tohto prechodného obdobia bude financovanie dočasne zastavené. Aby sa zaručila maximálna transparentnosť pre všetkých, ktorí sa rozhodnú projekt podporiť, bude financovanie znovu spustené až s ohlásením nového modelu. O dvoch ďalších cieľoch – novej kampani a novej zásadnej hernej mechanike – už podporovatelia rozhodli. Pôjde o Bitku o Stalingrad a hráčmi ovládané vozidlá. Ďalším cieľom je priniesť hru takisto aj na konzoly.

Značky: