Výbava zahŕňa štyri viacúčelové fotoaparáty, batériu s dlhou výdržou a rýchlym nabíjaním a Infinity-U displej.

Kórejská spoločnosť predstavila nový 5G smartfón Galaxy A42, ktorý posilňuje rad Galaxy A a podporuje 5G pripojenie za veľmi dostupnú cenu. Je vybavený všetkými základnými inovatívnymi funkciami, na ktoré sú používatelia radu Galaxy A zvyknutí. Samsung Galaxy A42 5G bude na slovenskom trhu dostupný začiatkom novembra v čiernej, bielej a šedej farbe. Odporúčaná maloobchodná cena modelu je 379 eur.

5G zábava

Galaxy A42 5G poskytuje hyperrýchle streamovanie a sťahovanie s podporou 5G. Či už hráte mobilné hry na cestách alebo naživo streamujete v rozlíšení 4K, superrýchla konektivita zaistí vždy špičkový prenos s minimom výpadkov.

6,6-palcový HD+ Super AMOLED Infinity-U displej umožní vychutnávať obľúbené filmy rovnako ako v kine a vďaka 5 000 mAh batérii s podporou rýchleho nabíjania sa môžete pozerať, hrať hry alebo prehliadať webové stránky naozaj veľmi dlho.

Na zadnej strane je vrstvený vzor, ​​ktorý vytvára moderný, prémiový povrch. Ergonomický dizajn a zaoblené hrany umožňujú pohodlné držanie a jednoduché ovládanie jednou rukou. Smartfón je dodávaný v troch atraktívnych farbách; čiernej (Prism Dot Black), bielej (Prism Dot White) a šedej farbe (Prism Dot Gray).

Zachyťte a okamžite zdieľajte

Galaxy A42 5G je vybavený štyrmi výkonnými viacúčelovými fotoaparátmi, s ktorými je fotografovanie alebo nahrávanie jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Hlavný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx a ultra širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx sa hodia na tvorbu záberov krajiny, zatiaľ čo makro fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx a fotoaparát so spracovaním hĺbky ostrosti a rozlíšením 5 Mpx dokážu snímať detaily blízkych predmetov a vytvárať okolo snímaného objektu efekt rozostrenia pozadia. Na prednej strane je 20 Mpx fotoaparát pre vylepšené selfie zábery a kvalitné videohovory.

Vďaka kombinácii 128 GB interného úložiska a 4 GB RAM spolu s podporou Micro SD kariet s kapacitou až 1 TB budete môcť zhotovovať a ukladať videá a fotografie bez obáv z nedostatku miesta.

Samsung Galaxy A42 5G

Zdroj: Samsung

Technické parametre:

ModelA42-5G
Displej6,6-palcový HD+, Super AMOLED

Infinity-U

FotoaparátZadný48 Mpx AF (f/1.8) + 8 Mpx FF (f/2.2) +

5 Mpx FF (f/2.4) + 5 Mpx FF (f/2.4)

Predný20 Mpx FF (f/2.2)
ProcesorSM 7225 (Global)

Osemjadrový (2× 2,2 GHz + 6× 1,8 GHz)

PamäťRAM4 GB
Vnútorné úložisko128 GB
microSDAž 1 TB
BatériaKapacita5 000 mAh (typická)
Nabíjanie15 W rýchle nabíjanie
Rozmery a hmotnosť164,3×75,8×8,6 mm / 193 g
OstatnéSnímač odtlačkov prstov v displeji, USB C

Rýchle nabíjanie, Samsung Pay

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

POCO F2 Pro: Najlepšie parametre za vaše peniaze (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.