Sú však určené predovšetkým pre aktívnych ľudí a špeciálne pre tých, čo behajú. 

Garmin tradične vylepšuje používanie svojich hodiniek. Jednoduchým stlačením tlačidla si zmeriate športovú aktivitu a jej priebeh môžete sledovať priamo zo zápästia. Sledujete svoj čas, vzdialenosť, rýchlosť, tempo a tep. Novinka poskytuje detailné bežecké dáta, denné návrhy tréningov, nové predinštalované profily aktivít a samozrejme komplexnú sadu metrík na sledovanie zdravia a aktivity počas dňa.

Oproti predchádzajúcej generácii pribudli nové profily aktivít, ako napríklad plávanie v interiéri, joga, traťový beh, virtuálny beh, či dychové cvičenie. Forerunner 55 má vo svoje výbave aj komplexnú sadu funkcií na sledovanie zdravia a aktivity, vrátane Body Battery, meranie stresu, alebo Menštruačného kalendára. Užitočným doplnkom je aj meranie Minút intenzívnej aktivity a fitness veku.

Bežcov a cyklistov potešia okrem tréningov Garmin Coach aj denné návrhy tréningov a známa funkcia Pace Pro, ktorá pomáha pri taktike tempa na zvolenej vzdialenosti alebo dráhe v aplikácii Garmin Connect.

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55, Zdroj: Garmin

Funkcia Race Predictor odhadne časy pre preteky a Finish Time umožňuje nastavenie vzdialenosti a zobrazenie odhadu výsledného času v reálnom čase. Pre správnu regeneráciu je dôležitý aj Recovery Time, ktorý na základe špecifických hodnôt určuje dobu zotavenia medzi jednotlivými aktivitami.

Okrem sledovania cesty k zdravému životnému štýlu hodinky po pripojení kompatibilného smartfónu upozornia na prichádzajúce hovory, sms a e-maily. Forerunner 55 počas tréningu zavibrovaním upozornení aj na pulz a intervaly.

Hodinky Forerunner 55 majú oproti svojmu predchodcovi aj komplexnejšiu podporu obsahu Connect IQ. Do hodiniek tak môžete nahrať rôzne aplikácie a widgety. Pri kompaktných rozmeroch 42×42×11,5 mm novinka váži len 37 gramov. Výdrž batérie je až 2 týždne v režime smart hodiniek a 20 hodín v režime GPS. 

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55, Zdroj: Garmin

Športové hodinky budú čoskoro dostupné za cenu 199,99 eur v štyroch farebných prevedeniach – Black, White, Aqua a Montera Grey.

Forerunner 55 vylepšuje starší model Forerunner 45 takmer vo všetkých smeroch, od dizajnu cez výdrž batérie až po funkcie zdravia a tréningu. A to všetko bez navýšenia pôvodnej ceny. Garmin Forerunner 55 patria medzi najvybavenejšie bežecké hodinky, aj keď ich cena nepresahuje 200 eur.

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55, Zdroj: Garmin

Zdroj: Garmin.sk

Prečítajte si aj:

Tréner Garmin: S profesionálnym trénerom až do Finále (2. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.