Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Budú podporované novými ovládačmi NVIDIA Studio.

Najnovšie ovládače NVIDIA Studio prinášajú podporu pre notebookové grafické karty GeForce RTX 3080 Ti a 3070 Ti. Ponúkajú tiež optimalizácie pre množstvo kreatívnych aplikácií alebo aktualizácie pre render Maxon Redshift. Platforma NVIDIA Studio si získava čoraz väčšiu popularitu medzi rôznymi tvorcami od začiatočníkov až po skúsených profesionálov. Nová generácia notebookov Studio ďalej posilňuje jej ambície.

Nové notebooky Studio s grafickými procesormi GeForce RTX 3080 Ti a 3070 Ti

Nové ovládače prichádzajú v súvislosti s uvedením nových notebookov NVIDIA Studio pre tvorcov obsahu, ktoré sú vybavené grafickými kartami GeForce RTX 3080 Ti a 3070 Ti. S ich podporou môžu tieto zariadenia priniesť svojim majiteľom výraznú úsporu času v celom rade kreatívnych aplikácií.

Grafická karta GeForce RTX 3080 Ti pre notebooky je vybavená 16 GB najrýchlejšej pamäte GDDR6, aká sa kedy dodávala v notebookoch, a má vyšší výkon ako desktopový grafický procesor TITAN RTX. Nová GeForce RTX 3070 Ti tiež prináša výrazné zvýšenie výkonu. Je až o 70 % rýchlejšia ako RTX 2070 SUPER pre notebooky.

Vykresľovanie v populárnom Blenderi je na grafických procesoroch GeForce RTX 3080 Ti a 3070 Ti s jadrami RT, ktoré zabezpečujú hardvérovú akceleráciu ray tracingu, veľmi rýchle. Používatelia aplikácie Autodesk Maya ušetria čas aj pri kúpe notebooku vybaveného grafickým procesorom GeForce RTX 3080 Ti. V aplikácii REDCINE-X PRO budú notebooky s novými grafickými procesormi ponúkať editáciu videa v reálnom čase.

Redshift RT pre intuitívnejšiu prácu

Spoločnosť Redshift nedávno spustila beta verziu rendera Redshift RT, ktorý umožňuje vykresľovanie v reálnom čase. To znamená, že tvorcovia 3D obsahu nemusia čakať, kým sa vykreslí celá scéna, aby si mohli prezrieť finálnu verziu, a ich práca v aplikáciách Cinema 4D, Autodesk Maya a ďalších bude výrazne rýchlejšia.

Redshift RT beží výhradne na grafických procesoroch NVIDIA RTX s jadrami RT a ponúka hardvérovo akcelerovaný interaktívny ray tracing.

Najnovšie modely NVIDIA Studio

Nasledujúce nové modely notebookov NVIDIA Studio sú k dispozícii alebo sa práve chystajú na vydanie:

  • Razer Blade 17 a 15 – s grafickými procesormi až do GeForce RTX 3080 Ti a 32 GB pamäte; možno konfigurovať s nádherným displejom s rozlíšením 4K 144 Hz a 100 % DCI-P3.
  • GIGABYTE AERO 17 a 16 – s dostupnými grafickými procesormi GeForce RTX 3070 Ti a 3080 Ti.
  • Razer Blade 14 bude uvedený na trh 17. februára
  • Spoločnosť MSI oznámila štúdiové notebooky Creator Z16 a Creator Z17, ktorých uvedenie na trh je naplánované na marec. Konfigurácia bude obsahovať grafické procesory až do GeForce RTX 3080 Ti pre notebooky.

Celý príspevok na blogu so špecifikáciami a fotografiami notebookov nájdete na adrese: https://blogs.nvidia.com/blog/2022/02/01/studio-driver-redshift-rt/

Značky: