Do celosvetového dňa žien v IT sa zapojila aj spoločnosť Atos IT Solutions and Services a umožnila ôsmim stredoškoláčkam z Bratislavy a Košíc nahliadnuť do svojho zákulisia.

Girl’s Day je celosvetová iniciatíva, ktorá sa každoročne koná štvrtý štvrtok vo štvrtom mesiaci. Tento rok to pripadlo na 27.4. Podniky, inštitúcie a organizácie na Slovensku i v iných krajinách sa počas neho snažia nadchnúť dievčatá pre ďalšie vzdelávanie a prácu v technických odboroch, alebo konkrétne v IT. Štvrtý ročník „Dňa dievčat“ sa na Slovensku koná pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku.

Dievčatá v Atose privítala a celý deň sprevádzala Katarína Molnárová, ktorá má na starosti grafický dizajn v eduTeame

Študentkám Gymnázia Ladislava Sáru z Bratislavy a Gymnázia sv. Edity Steinovej z Košíc sa v spoločnosti ATOS venovali experti z eduTeamu. Ukázali im ako je možné spájať klasické technológie, ako fotografie či video a hi-tech prostriedky, do digitálnych objektov, ktoré možno využívať pri modernom vyučovaní. Dievčatá si mohli vyskúšať virtuálnu a rozšírenú realitu prostredníctvom Microsoft HoloLens, či HTC Vive. Pre viaceré z dievčat to bola prvá skúsenosť s virtuálnou a rozšírenou realitou. Dievčatá mali veľa otázok a experti z Atosu im radi predstavili, ako vzniká taký virtuálny priestor – cez tvorbu 3D modelov, textúry a materiály, rozhýbanie objektov a animáciu, až po vizuálne programovanie v hernom nástroji.

Študentky pod vedením Michala Mjartana, application špecialistu spoločnosti Atos, skúšajú virtuálnu realitu HTC VIVE

Technologický sektor stále trpí nedostatkom žien. V Atose na Slovensku však majú ženy dvere otvorené – ku koncu roka 2016 tvorili ženy viac ako štvrtinu všetkých zamestnancov firmy. Cieľom spoločnosti je zvýšiť tento podiel zo súčasných 27,3 percenta na najmenej 30 percent do roku 2020.

Značky:

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.