Používatelia, ktorí ešte zostávajú na starých operačných systémoch, nebudú mať prístup k novým funkciám Gmailu a budú musieť prejsť na základnú HTML verziu. 

Google oznámil, že ľudia, ktorí používajú Chrome verziu 53 alebo nižšiu, budú v decembri 2017 odkázaní na základnú HTML verziu Gmailu. Posledná verzia prehliadača Google Chrome pre Windows XP a Vista je číslo 49, takže zmena sa týka všetkých používateľov týchto operačných systémov. Google ich začne upozorňovať na chystanú zmenu už o 2 dni, takže na prechod na najnovší operačný systém / prehliadač Chrome majú 10 mesiacov.

Nie je na tom nič nezvyčajné, že Google už nechce naďalej podporovať operačný systém, ktorý je už niekoľko rokov oficiálne mŕtvy (aka nepodporovaný a neaktualizovaný). Staré a nepodporované operačné systémy predstavujú obrovské bezpečnostné riziko, rovnako ako aj staré verzie internetových prehliadačov, a ak ich stále používate, vrelo odporúčame upgrade na novší systém. Google bude ešte do decembra udržiavať Gmail aj pre staršie verzie Chromu (a teda Win XP a Vista), ale už nebude dostávať nové funkcie a od konca roka budete môcť na Chrome vo verziách nižších ako 53 pristupovať k Gmailu len pomocou základného HTML rozhrania.

Zdroj: Tom’s Hardware