Emailová služba patrí medzi najprepracovanejšie na trhu, novinky však prináša iba do verzií Workspace a G Suite.

Posledné obdobie bolo zamerané na integráciu rôznych služieb ako napríklad Chat alebo Spaces, vľavo dole v rozhraní aj so svojou lokalizáciou ako Čet a Priestory. Gmail pokračuje vo vylepšovaní služby a pridáva funkcie, ktoré podľa stránky Android Police dlhšie odkladal.

Niektoré zmeny môžete vidieť už teraz a okrem zobrazovania avatarov príjemcov na ich jednoduchšiu identifikáciu, pribudla aj kontextová ponuka pravého tlačidla myši na jednoduchší spôsob, ako skopírovať email alebo detaily o príjemcovi. To bolo v minulosti úskalím a bolo podstatne komplikovanejšie skopírovať texty tohto charakteru.

Ďalšou zo zmien je kontrola duplicity, pričom dvakrát zadanú adresu zobrazí so žltým pozadím. V praxi ale nebude Gmail kontrolovať existenciu emailovej adresy. Bude potvrdzovať len jej správnosť. Ide o akúsi základnú kontrolu formátu.

Zdroj: Android Police

Čo sa týka úpravy kontaktov a previazanosti, zatiaľ nejde o úplné previazanie so službou Kontakty. Premenovanie kontaktu v Gmaily zatiaľ neovplyvní adresár kontaktov. Treba si dať ale pozor, na ktorom rozhraní ste zapnutí. V skutočnosti sa môžete prepnúť na adresár kontaktov a tam zmeny trvalo upraviť.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.