Ďalšia zmena, ktorá môže potešiť fanúšikov chatovacích aplikácií.

Google totiž pridáva do svojich emailov reakcie cez Emoji. Podľa zverejnených obrázkov na serveri 9To5Google ide o spôsob, ako sa dá reagovať na prijatú správu. Zatiaľ nie je funkcia dostupná, ale na obrázkoch nižšie si môžete pozrieť, ako bude fungovať. Aktuálne sa nedá používať, avšak na obrázkoch nižšie si môžete pozrieť, ako bude fungovať. @AssembleDebug na svojom blogu popisuje, ako sa podarilo novinku aktivovať. Počítajte s tým, že postup vám nemusí fungovať a budete potrebovať špeciálny APK a súbor s testovacou verziou Gmailu.

Je tu vidieť jasné prepojenie zo sveta bežných instant messagingových aplikácií a po novom budú reakcie spôsobom ako zareagovať na email bez toho, aby ste museli poslať odpoveď. Vzhľadom na to, že ide o veľmi špecifickú funkcionalitu, je tu predpoklad, že to bude fungovať len v rámci Gmailu a len v rámci oficiálnej aplikácie.

Tým, že sa neodošle email ako samostatná správa, čo by vyriešilo problémy s kompatibilitou, ale použije sa špeciálna vlastnosť aplikácie, bude toto predstavovať najväčší limit. Používatelia, ktorých email nepochádza z domény @gmail.com, dostanú Emoji ako bežnú odpoveď na svoju správu.

Reakcia zároveň znamená, že odosielateľ pôvodnej správy, na ktorú ako používateľ reagujete, dostane priamo k svojej správe Emoji, ktorý ste týmto spôsobom odoslali. Na čo najrýchlejšie odpovedanie budú k dispozícii najpoužívanejšie Emoji, znamienkom plus sa dostanete k ďalším.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.