Aplikácia pre Android túto možnosť zatiaľ neponúka. 

Google vyšiel používateľom aplikácie Gmail v ústrety, keď pred niekoľkými mesiacmi zaviedol možnosť jednoduchého zrušenia odberu marketingovým mailov. Pokým v minulosti bolo tlačidlo na zrušenie odberu veľmi ťažké nájsť, niekedy až nemožné, tak Google ho zaradil priamo do ponuky aplikácie, aby bol k nemu čo najjednoduchší prístup.

Spoločnosť v tejto snahe uľahčiť zrušenie odberov ide ešte ďalej, pretože v Gmaili pre počítače, a teraz aj vo verzii pre iOS, sa začalo objavovať nové tlačidlo, ktorým odber marketingových mailov zrušíte jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Teraz je to možné doslova jedným kliknutím.

Gmail pre iOS ponúka rýchlejšie zrušenie odberovZdroj: AndroidAuthority
Gmail pre iOS ponúka rýchlejšie zrušenie odberov

Nová tlačidlo na zrušenie odberu v systéme iOS sa nachádza pod predmetom e-mailu, alebo nad obsahom e-mailu. V rámci verzie pre PC je táto funkcia ešte dostupnejšia. Stačí, ak v zozname mailov myšou nabehnete na jeden konkrétny, a ak ide o odber, tak na pravej strane sa zobrazí tlačidlo na jeho zrušenie. Potom už stačí iba kliknúť na túto ponuku a odber reklamných a marketingových mailov bude ukončený. 

V oboch prípadoch ide o pohodlnejší spôsob odhlásenia z odberu e-mailov v porovnaní so súčasnými možnosťami, ktoré ponúkajú mobilné zariadenia. Škoda len, že toto nové tlačidlo na zrušenie odberu sa na zariadeniach s Androidom zatiaľ nenachádza. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.