Emailová služba mení dizajn len postupne.

Zmien bolo niekoľko aj v minulosti, ak nepočítame veľkú zmenu súvisiacu s ukončením služby Inbox by Google a rovnomennej aplikácie. Malé vylepšenia, ktoré Google vykonáva, sa prejavujú v duchu previazať aktuálne služby do jedného rozhrania, najnovšie na ne upozorňuje server 9TO5Google.

To súvisí aj s integrovaním Google Hangouts do jedného panelu pod priečinky či lepšie povedané štítky správ. Takto Gmail označuje priečinky, hoci v IMAP pošte sa zobrazujú ako skutočné adresáre.

Teraz, ako je vidno aj na obrázku nižšie, pribudne zobrazenie chatovacích miestností priamo pod chatovými hlavičkami, takisto na paneli vľavo. Služba Chat je tak ešte viac previazaná aj do webového rozhrania. Na smartfónoch máte napríklad v aplikácii Gmail službu Meet.

Úprava webového rozhrania sa zatiaľ zmení len pre používateľov, ktorí majú službu Google Workspace alebo G Suite. Ostatným zostane zatiaľ pôvodná verzia so službu Hangouts. Zobrazenia panelu sa dá vypnúť, no po obnovení stránky sa zobrazí znova. Je možné upraviť jeho vertikálny rozmer, avšak nezbavíte sa ho. Čo môže niekomu prekážať, ak má v emailoch viac štítkov a musí kvôli tomu vertikálne rolovať.

Google chat

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Gmail: Google chce analyzovať viac vašich dát

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.