V posledných rokoch prišlo k veľkému tlaku na zlepšenie prístupu na internet a uľahčenie zobrazovania online obsahu, nielen v rozvojových krajinách.

Najnovšia funkcia prehliadača Chrome má za úlohu šetriť dáta a pritom aj pokryť obsahom čo najväčšie množstvo používateľov. Prehliadač Chrome automaticky stiahne príslušné články počas pripojenia k WiFi, takže si ich môžete pozrieť neskôr, keď sa budete nachádzať mimo pokrytia.

Šetrič dát prehliadača Chrome je skvelý nástroj nielen pre používateľov v rozvojových krajinách, pričom tento nový spôsob správy údajov pomôže šetriť ďalšie drahocenné bajty za predpokladu, že obsah, ktorý sa automaticky stiahne bude stáť za to.

Stránky Chrome už môžete uložiť na prezeranie v režime offline. Tie sa ukladajú v sekcii Stiahnuté. Automaticky stiahnuté stránky sa budú ukladať na rovnakom mieste.

Snímka obrazovky pochádza z aplikácie Canary, najmenej stabilnej verzie Chrome. Je iba otázkou času, pokým sa táto funkcia dostane aj do ostatných verzií – Dev, Beta a Stable. Obsah pre offline čítanie sa stiahne iba vtedy, keď je k dispozícii WiFi pripojenie. Podľa informácií bude táto funkcia k dispozícii vo viac ako 100 krajinách sveta.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google Chrome testuje prepracované pole návrhov pri vyhľadávaní a zadávaní URL adresy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.