Napríklad medzi smartfónom a počítačom.

Google účet je možné využívať medzi zariadeniami na synchronizáciu záložiek prehliadača Chrome, histórie prehliadania a predvolieb. Spoločnosti stále pracuje na vylepšeniach a najnovšie pridá možnosť synchronizácie schránky s kopírovaným textom. To umožní skopírovať požadovaný obsah na jednom zariadení a jednoducho ho vložiť do druhého, čím sa zníži potreba zapisovať informácie na papier alebo do ďalších aplikácií.

Zdieľanie schránky nie je v predvolenom nastavení na všetkých zariadeniach povolené. Z dôvodu bezpečnosti je potrebné zvoliť, ktoré z nich bude môcť zdieľať údaje manuálne. Zdá sa, že bude k dispozícii pre prehliadač Chrome pre PC a samozrejme aj v systéme Android.

Aj keď sa už možnosť synchronizácie schránky nachádza v zozname funkcií, ktoré čakajú na plné implementovanie, nie je možné túto funkciu momentálne používať. Zdá sa, že bude čoskoro k dispozícii v prehliadači Chrome Canary, čo je verzia prehliadača, ktorá ako prvá získava úplne nové funkcie. Už teraz je však možné sa na spustenie tejto funkcie pripraviť podľa nasledovného postupu:

  1. do URL riadku napíšte chrome://flags
  2. v zozname vyhľadajte ‚Enable receiver device to handle shared clipboard features‘ a ‚Enable shared clipboard feature signals to be handled‘
  3. zmeňte stav z Default (predvolené) na Enabled (povolené)

Na plné spustenie funkcie budeme musieť pravdepodobne ešte zopár dní počkať. Spustenie bude oznámené na blogu Chrome Releases.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Google Chrome čoskoro dostane tmavý režim pre webové stránky aj na počítačoch

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.