Užitočnú funkciu prináša aktualizácia na verziu Chrome 66.

Pri prehliadaní webových stránok na nás dennodenne číha množstvo otravných a obťažujúcich vecí, medzi ktoré môžme s určitosťou zaradiť aj automatické prehrávanie videí so zvukom., ktoré sa spustia automaticky pri načítaní konkrétnej web stránky. I keď je pravda, že tieto videá nám Chrome umožnil zastaviť pomocou jedného kliknutia už od verzie Google Chrome 64, teraz prichádza o niečo jednoduchšie a príjemnejšie vylepšenie v podobe ich automatického blokovania. Vďaka aplikácii nových kódov a súborov opatrení už viac nebudete obťažovaní automaticky prehrávaným videom v rámci žiadnej karty a to sa preto po novom prehrá iba v prípade, že na danú stránku úmyselne kliknete.

V praxi má nová funkcionalita niekoľko obmedzení a výnimiek. Patria medzi ne napríklad video portály ako YouTube, Vimeo či DailyMotion, ale aj niektoré iné veľké weby. Google bude tiež sledovať správanie jednotlivých používateľov a v prípade, že navštevujete určité portály pravidelne a navyše na nich aj vedome sledujete video obsah, tak na týchto automaticky prehrávané videá so zvukom blokovať nebude. Nových funkcií sa s updatom dočkali aj používatelia MacOS a iOS, ktorým Chrome po novom umožní exportovať všetky uložené heslá pre prípad, že sa z nejakého dôvodu rozhodnú používať iný webový prehliadač.

Čo sa týka mobilných zariadení, v prípade, že budete chcieť povoliť automatické prehrávanie videí so zvukom, budete musieť mať danú web stránku uloženú ako ikonu na hlavnej ploche vášho smartfónu či tabletu. Update na verziu Chrome 66 je dostupný od včerajšieho dňa a okrem spomínanej novej funkcie prináša používateľom aj desiatky bezpečnostných opráv.

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

Chrome 66 pre iOS umožní exportovanie všetkých uložených hesiel

 

 

Značky: