Prehliadač Google Chrome pre Android a iOS získava nové funkcie.

Ak by sme sa mali pozrieť na najpoužívanejšie internetové prehliadače, tak Google Chrome bezpochyby zaujme prvé miesto. Tento prehliadač sa stal populárny ako medzi používateľmi počítačov, tak aj smartfónov so systémom Android či iOS. Jeho veľkou výhodou je pritom množstvo funkcií, ktoré tento prehliadač ponúka a taktiež to, že funkcie neustále pribúdajú.

Len teraz pritom známy prehliadač od Googlu prináša funkcie, ktoré majú slúžiť používateľom s rôznymi znevýhodneniami. Jednou z nich je aj možnosť opravy URL adresy, ak sa vám stane nejaký preklep. O funkciách informoval aj portál theverge.com.

Google Chrome opraví vaše preklepy v URL adresách

Každému z vás sa určite aspoň raz stalo, že ste sa v URL adrese preklepli a napísali ste niečo iné. Namiesto facebook.com ste tak napísali favebook.com a podobne. Takéto preklepy sú bežné a o to nepríjemnejšie, keď zavítate na nejakú inú adresu, ako by ste chceli. Google Chrome má však riešenie, po novom začne opravovať chybné URL adresy podľa vlastného úsudku.

Google Chrome
Google Chrome

Prehliadač Google Chrome má vďaka tejto funkcii pomôcť najmä používateľom, ktorí trpia dyslexiou či inými znevýhodneniami, prípadne používateľom, ktorí sa učia cudzí jazyk. Ak teda nabudúce vo vašom smartfóne so systémom Android či iOS zadáte inú URL adresu ako by ste chceli, resp. bude obsahovať nejaký preklep, tak sa bude vedieť automaticky opraviť.

Nových funkcií však bude viac

V rámci prehliadača Google Chrome aj ďalších aplikácií od Googlu pribudnú tiež ďalšie funkcie, ktoré slúžia pre používateľov s akýmkoľvek znevýhodnením. Jednou z nich je aj možnosť zobraziť v aplikácii Mapy Google podniky, ktoré vlastnia majitelia s hendikepom. Rovnaká funkcia v rámci aplikácie Mapy Google je aj pri filtrovaní podnikov vlastnených ženami, LGBTQ+ osobami a mnohé ďalšie.

Novinkou bude aj možnosť zobrazenia podnikov, ktoré pri vstupe nemajú schody, teda ako dodatok k miestam, kde sa dá ísť bezbariérovo. Nových funkcií je však oveľa viac, Google ich bude vydávať postupne v priebehu roka.

Zdroj: theverge.com, Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.