Komentáre by mohli byť prehľadnejšie.

Zmena v rozložení komentárov prispeje k lepšiemu prehľadu komentujúcich aj komentárov, ktoré sú vyhradené len pre konkrétnu osobu, teda pre vás. Google vo svojom kancelárskom balíku prináša zmenu. Tá sa uplatní v dokumentoch, tabuľkách a ich prezentáciách. Táto úprava prináša jednoduchšie vyhľadanie komentárov.

Netreba si zvykať na nové rozloženie a panel, ktorý je v pravej časti, bude dostupný aj naďalej. Po novom však pribudne funkcia Minimalizovať komentáre. Jej úlohou bude zmenšiť panel a ponechať len takzvaných avatarov používateľov, ktorí sa do komentovania zapojili. Používateľ následne dostane informáciu o konkrétnom komentári, keď prejde myšou cez obrázok používateľa.

Rozloženie sa ešte viac podobá na rozloženie v balíku Microsoft 365. Aj tu v priebehu niekoľkých rokov Microsoft prepracoval zobrazenie komentárov, najmä ak ide o spoluprácu viacerých používateľov na jednom dokumente. Vďaka tomu je spôsob tejto formy revízie prehľadnejší a používatelia majú väčšiu kontrolu nad konkrétnymi časťami, v ktorých bola revízia vytvorená. Takisto aj v častiach, ktoré obsahujú len komentár bez priamych zásahov do textu alebo štruktúry tabuľky či prezentácie.

Novinka je dostupná pre všetkých používateľov a tentoraz nejde o výsadu platených účtov v rámci programu Workspace. Nová forma komentárov je zapracovaná okamžite a mnohí používatelia ju budú mať dostupnú už teraz alebo v najbližších dňoch. V špecifických prípadoch bude dostupnosť začiatkom marca.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.