Pribudne ďalšia verzia kancelárskeho balíka bez potreby platiť predplatné.

Neznamená to, že bude zadarmo. Platba však bude jednorazová a Office 2024 by mal byť dostupný na budúci rok. Ide o nástupcu verzie Office 2021, ktorá funguje na základe jednorazovo zaplatenej licencie. Na rozdiel od Office 365, teraz už Microsoft 365, ho nemusíte platiť každý mesiac. Informácia sa objavila na serveri X.

Je nutné dodať, že nemáte ani časté vylepšenia a novinky. Tie si Microsoft necháva pre tých, čo platia mesačné alebo ročné predplatné. Dobrou správou je to, že nový kancelársky balík pôjde v doterajších stopách a používatelia, ktorí nechcú pravidelne platiť, majú stále na výber. Číslovku 2024 budú mať aj programy Project a Visio, ktoré sú distribuované aj teraz ako samostatné aplikácie.

Kancelársky balík podľa doteraz známych informácií z testovacích verzií bude vyžadovať Windows 11 alebo minimálne Windows 10 1803. To by pre používateľov nemal byť zásadný problém. Zatiaľ nie sú k dispozícii podrobnejšie informácie, okrem návodu na XDA-Developers, ako si balík stiahnuť a vyskúšať. Vyzerá to, že aplikácie zostávajú po starom, s cenou si nie sme istí a skôr sa prikláňame k zdraženiu. Firma propaguje najmä svoj balík Microsoft 365.

Zdroj: X

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.