Google ukončí ďalšiu zo svojich aplikácií, avšak prechod na alternatívu bude úplne bezbolestný.

Ide o aplikáciu Stack: PDF Scanner by Google, ktorá sa nachádzala v oficiálnom obchode a do konca roka plánuje jej úplný zánik. V tejto chvíli sa už nedá ani stiahnuť. Bola vyvíjaná prostredníctvom interného tímu Area 120, ktorý už neexistuje. Google na svojej stránke uvádza, že funkčnosť bola začlenená do aplikácie Google Disk.

Integrácia týchto funkcií do cloudovej aplikácie sa zrejme podarila a mnohí si nič nevšimli. Dostupná je pre Android a iOS a jej prostredie je ľahko použiteľné. Skenovať dokumenty teda môžete priamo v tejto aplikácii, podobne ako to má OneDrive.

stack google exportZdroj: Google

Skenovanie podporuje AI a na objektoch dokáže rozoznať údaje. To je vhodné napríklad pri skenovaní bločkov z obchodu, z ktorých dokáže získať dátum, alebo napríklad názov predajcu. Aplikácia Stack umožňuje exportovať naskenované dokumenty na Disk. Používatelia o svoje dáta neprídu, avšak na integrácii bude musieť zapracovať viac, aby poskytol všetky funkcie špecializovanej aplikácie.

Tým, že Google má rôzne vývojové tímy, vrátane podpory startupov a pokusných oddelení, je logické, že niektoré aplikácie sa transformujú do iných. Priekopníkom vo výdrži je emailová aplikácia Gmail, ktorá zatiaľ pretrváva. Jej zánik nehrozí, keďže ide o nosnú aplikáciu pre reklamného giganta, ako aj používateľov. To sa však netýkalo aplikácie Podcasty. S tou výrobca skončil v snahe migrovať svojich používateľov do aplikácie YouTube Music.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.