Nie je to po prvý raz a celkom určite nie ani posledný.

Skončenie nejakej služby nebýva prijímané s nadšením, no v tomto prípade to nebude tak tragické. Komunikačná služba Google Allo skončí plošne na konci marca budúceho roka.

Bol to viac experiment zo strany vyhľadávacieho giganta. Mnohých odrádzalo používanie ďalšej služby, keďže v tomto čase už používali WhatsApp prípadne Messenger. Navyše išlo o aplikáciu na písanie.

Video hovory sa však dali realizovať cez aplikáciou Google Duo. Už táto schizofrénia nepomohla masívnejšiemu rozšíreniu používania. Google v apríli tohto roku pozastavil investovanie do rozvoja a udržiavaniu tejto aplikácie / služby.

Navyše výrazne zapracoval na svojej aplikácii Messages (Správy), ktorú nájdete ako neoddeliteľnú súčasť Androidu. Slúži na posielanie SMS, MMS a po novom aj RCS správ.

Teda správ podobne ako pri Messengeri, kde môžete vidieť, či vám niekto na správu odpisuje, podobne ako pri Messengeri alebo na Skype. Táto podpora ale závisí od operátorov a postupného aktualizovania svojich systémov na podporu RCS. Služba je podporovaná aj na Slovensku.

Používatelia, ktorí službu používali a chcú si oddiaľ exportovať správy, majú k dispozícii nástroj od Googlu.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Google vylepší prehliadač Chrome pre Android. Inšpiroval sa gestami z iOS

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.