Spoločnosť na aktualizácii usilovne pracuje.

Internetový prehliadač Google Chrome je predinštalovaný na väčšine smartfónov s operačným systémom Android okrem tých, ktoré sa predávajú v Číne. Prevádzané aktualizácie prinášajú častokrát lepšie používateľské prostredie a lepší výkon aplikácií.

Jedna z pripravovaných aktualizácií bude obsahovať niečo, čo pravdepodobne používatelia prehliadača Chrome naozaj ocenia. Spoločnosť Google plánuje pridať do prehliadača pre Android navigačné gestá, čo umožní používateľom rýchly posun doľava alebo doprava. To urýchli krokové navigovanie prehliadania dopredu a o krok späť.

Informácie o nových gestách, ktoré sú inšpirované systémom iOS pochádzajú z príspevku vývojárov, čo znamená, že práce na novej forme ovládania prehliadača Chrome pre Android, ešte stále prebiehajú a na vydanie budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať.

Existuje pritom iba malá šanca, že by sa táto funkcia v prehliadači Chrome pre Android neobjavila. Je pozitívne, že aj takéto vylepšenia sa dostanú do Android aplikácií. Pokiaľ pôjde všetko podľa plánov, tak nových navigačných gest by sme sa mohli dočkať už v priebehu pár týždňov. Ostáva už iba sledovať prichádzajúce aktualizácie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

“Hey Siri, Ok Google!” je realitou, hoci to môže znieť absurdne

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.