Zariadenia by mohli zmeniť spôsob, akým dostávate upozornenia.

Celkovo ich je 6, volajú sa Little Signals a každé má svoj špecifický spôsob, ako dať o sebe vedieť. Informáciu o nich priniesol web BGR a na webe od Googlu nájdete dokumentáciu, ako si tieto zariadenia zostrojiť. Je to totiž produkt, ktorý sa zatiaľ nechystá predávať. Namiesto toho, poskytol návod, ako ich naprogramovať a zapojiť tak, aby každé splnilo svoj účel. Ten sa totiž líši a už podľa názvu je jasné, o aký typ notifikácie pôjde – Air, Button, Movement, Rhythm, Shadow a Tap.

V závislosti na tom, aký typ to bude, je vhodné zvážiť aj jeho umiestnenie. Prvý menovaný fúkne do priestoru vzduch a je teda vhodné ho umiestniť k objektu, ktorý tým rozhýbe, napríklad izbovú rastlinu, záclonu atď. Základom má byť upozornenie, no nemá pôsobiť vyrušujúco. Odporúčame pozrieť priložené video na konci článku, kde nájdete ilustračné scenáre využitia.

Jedným zo spôsobov je napríklad vysúvanie časti valca a odhalenie farby. Ak pôjdete okolo zariadenia Little Signal, všimnete si zmenený stav. Jeho reakcia môže byť napojená na snímač pohybu. Budete tak napríklad vedieť, či sa niečo zmenilo v oblasti snímača. Toto je príjemná forma, ako na niečo upozorniť, no nerušiť vás. Je to jedna z ciest pre používateľov, ktorí nájdu na upozornenia a ich pretransformovanie do inej podobe.

Zdroj: BGR.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.