Táto možnosť bola predstavená už počas minuloročnej konferencie vývojárov Google I/O.

Pomocou rozšírenej reality a zadných fotoaparátov v telefóne vám aplikácia zobrazí skutočný pohľad na to, kde sa práve nachádzate a šípkami na obrazovke bude informovať o tom, kam ísť. Práve teraz je AR navigácia pre chodcov testovaná miestnymi sprievodcami, ktorí ju neustále testujú.

Podľa časopisu Wall Street Journal, ktorému sa podarilo vyskúšať túto novú funkciu pri hľadaní kaviarní, sa objavilo nové tlačidlo „Start AR“. Po stlačení tlačidla aplikácia rýchlo prešla do zobrazenia v reálnom čase a požiadala používateľa, aby kameru posunul tak, aby zafixoval svoju pozíciu v priestore. Akonáhle aplikácia Mapy Google presne vedela, kde sa používateľ nachádza, zobrazila pohľad, ktorý je podobný tomu z Google Street View.

Google upozorňuje, že funkcia AR sa nesmie používať počas jazdy. Podľa spoločnosti je tento spôsob navigovania primárne určený pre orientovanie chodcov v neznámych mestách, aby sa vedeli rýchlo rozhodnúť kam ísť. V prípade, že telefón sa na krátky čas prestane používať v režime AR, tak sa prepne do štandardného rozhranie Máp.

Navigácia v režime AR dokonca upozorní na to, aby sa používateľ nevenoval príliš dlho navigovaniu pomocou AR a pokiaľ neposlúchne výzvu, tak obrazovka automaticky stmavne. Udeje sa tak aj kvôli šetreniu batérie. 

Funkcia AR si bude musieť na svoj príchod do hlavnej aplikácie ešte chvíľu počkať. Keď sa tak už stane, tak používatelia získajú úplne nový pohľad na svet, v ktorom sa budú pohybovať.

Tí, ktorí radi cestujú po svete pešo, môžu používať navigačnú funkciu s AR spolu s prekladačom Google, ktorý im dokáže prekladať značky do materinského jazyku. Šikovná pomôcka.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9 príde čoskoro: Dizajnový klenot s nekompromisnou výbavou?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.