Funkciu ocení veľa používateľov aplikácie.

Ľudia, ktorí sú odkázaní na invalidné vozíky, opory alebo iné pomôcky mobility vedia, aké je frustrujúce sa vysporiadať so zvýšenými schodmi a úzkymi priestormi v reštauráciách alebo obchodoch. Neraz je veľmi náročné vyhľadať informácie o prístupnosti mnohých lokalít, ktoré sa chystáme navštíviť napríklad iba s dieťaťom v kočíku.  

Mapy Google oficiálne zavádzajú nový režim, ktorý zvýrazňuje v aplikácii miesta s bezbariérovým prístupom. Používatelia ho môžu aktivovať po kliknutí na novú položku Nastavenia prístupu v nastaveniach aplikácie Mapy. Odtiaľ je možné prepínať viaceré funkcie, ktoré sa práve začali rozširovať v Austrálii, Japonsku, Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch. Čoskoro bude nasledovať viac krajín.

Ikona invalidného vozíka sa zobrazuje vo výsledkoch vyhľadávania, zatiaľ čo podrobnosti, ako sú parkovisko, vchody, výťahy, miesta na sedenie a toalety, sa teraz objavia v zoznamoch. Informácie o bezbariérovom prístupe môžu do aplikácie pridávať aj samotní používatelia a miestni sprievodcovia. 

Mapy v súčasnosti obsahujú údaje o bezbariérovom prístupe do viac ako 15 miliónov lokalít.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Elektrický nakladač s extra nízkymi nákladmi na prevádzku (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.