Spoločnosť opäť sprístupnila žiadaný kompas.

Google iba včera informoval o niekoľkých nových funkciách, ktoré sa pomaly začínajú dostávať do aplikácie. Spoločnosť pritom zabudla spomenúť aj jeden detail, ktorý takisto poteší. Ide o známy kompas, ktorý je pre mapy celkom očakávaným prvkom, ale kvôli jeho problémom so spoľahlivosťou bol pred pár rokmi odstránený.

Tím vývojárov experimentoval s odstránením kompasu už v januári 2019. Najskôr tak spravil iba pri niektorých používateľoch a potom ho asi o dva mesiace neskôr odstránil úplne, čo sa nestretlo s príliš veľkým porozumením. 

Vyzerá to tak, že funkcia opäť funguje v aplikácii Mapy od verzie 10.62. Sú pritom prípady, že funguje aj v niektorých mierne starších verziách. Počas testovania sa nám v redakcii podarilo kompas aktivovať a fungoval správne. Pri poklepaní po kompase, a zobrazení písmena svetovej strany, kompas zmizne. Funkciu vyvoláte kliknutím na aktualizáciu polohy.

Medzi novinky, ktoré Google pre Mapy predstavil, patria aj funkcie ako napríklad, navigácia v interiéri cez Live View AR, vrstvy počasia a kvality vzduchu, integrácia vyzdvihnutia potravín, ekologická doprava a ďalšie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

YouTube testuje nové tlačidlo „Nepáči sa“: Skryje počet negatívnych hodnotení

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.