Aplikácie sa postupne menia a čoskoro to bude vidieť na prvých z nich.

Google začína zavádzať svoj nový dizajn nazvaný ako Material You do služieb Gmail, Kalendár, Dokumenty a ďalších aplikácií v systéme Android. Nový vzhľad bude zahŕňať zmeny navigačných panelov, vylepšené tlačidlá akcií a text Google Sans pre lepšiu čitateľnosť. Toto všetko je súčasťou dizajnovej premeny systému Android 12. Práve ten prináša výrazné zmeny v zjednotenom vzhľade prvkov a aplikácií. Ako informoval web The Verge, bude obsahovať veľké bublinkové tlačidlá, zmenu farieb, plynulejšie animácie a niektoré všeobecné úpravy vstavaných aplikácií.

Jedna z hlavných dizajnových zmien bude zladenie farieb aplikácií so systémom Android 12 a toto pravdepodobne uvidíme najprv na zariadeniach Pixel.  V prvej fáze to budú aplikácie Gmail, Google Meet a Disk Google. Google túto zmenu nazýva ako „dynamickejší, personalizovanejší vzhľad“. Existujúce farebné schémy a farebne odlíšené typy súborov a priečinkov v aplikáciách zostanú nezmenené.

Vo výsledku uvidíte farebné zmeny v aplikáciách ako Gmail, Kalendár a Dokumenty. Google sa tu naozaj viac prikláňa k zaobleným rohom a zmeny sú prevažne estetické, čo znamená, že umiestnenie tlačidiel a základná navigácia sa meniť nebudú. Dizajnové zmeny sa dajú vidieť už teraz v spomínaných aplikáciách. Ak ich nevidíte, čoskoro budú zavedené aj pre váš účet. Ďalšie aplikácie sa pridajú a do 20.9. 2021 sa zmeny začnú uplatňovať aj v kalendári od Googlu a aplikácii Meet. Zmeny budú platiť pre bežné aj tzv. Workspace účty.

Obrázok: mammela

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.