Obrazovka, ktorá je vstupnou bránou do vášho Google účtu, sa zmenila.

Milióny používateľov na Slovensku a na celom svete používajú Google účet každý deň. Niektorí ho využívajú iba na súkromné účely, na prístup k emailom v službe Gmail alebo sledovanie YouTube videí. Pre mnohých je však Google účet aj pracovným nástrojom. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny používateľov patríte vy, obrazovku na prihlasovanie do Googlu poznáte určite veľmi dobre.

Táto obrazovka sa nemenila niekoľko rokov, avšak Google ju teraz vizuálne vynovil. Google na to upozorňoval už počas posledných týždňov a na prihlasovacej obrazovke zobrazoval informáciu, že pripravuje jej modernejší vzhľad. Ten je konečne sfinalizovaný, viď. obrázok v článku, a Google ho od 21. februára začal postupne sprístupňovať prvým používateľom.

Nová prihlasovacia obrazovka do Google účtuZdroj: Google
Nová prihlasovacia obrazovka do Google účtu

Google oznámil, že novú prihlasovaciu obrazovku by mali získať všetci používatelia Google účtov, a to najneskôr 4. marca 2024. Tento dátum sa teoreticky môže ešte posunúť. Ako môžete vidieť na obrázku vyššie, nová prihlasovacia obrazovka obsahuje niekoľko zmien z hľadiska dizajnu. Na pozadí nie sú žiadne zmeny, nakoľko Google potvrdil, že nová verzia prináša iba vizuálne zlepšenia a funkcionalita prihlasovania sa nemenila.

Na novú prihlasovaciu obrazovku je dôležité upozorniť aj z toho hľadiska, aby ste vedeli, že ide o legitímnu zmenu. V dnešnej dobe sú totiž používatelia obozretní a mnohí z nich môžu pochybovať, či je to naozaj skutočná obrazovka na prihlásenie do Google účtu a či to nie je podvodná stránka. Takže, je to naozaj nová stránka na prihlásenie do Google účtu a je legitímna.

Stará prihlasovacia obrazovka do Google účtuZdroj: Google
Stará prihlasovacia obrazovka do Google účtu

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit