Vývojári majú k dispozícii nové rozhranie API, vďaka ktorému môžu využívať úplne nové skúsenosti s AR v systémoch Android a Unity.

Nové rozhranie bolo prvýkrát predstavené koncom minulého roka a umožňuje vývojárom kombinovať digitálne objekty vo fyzickom svete. Spôsob, akým to Google dosiahol, je schopnosť digitálnych objektov sa presne umiestniť za objekty skutočného sveta. Vďaka tomu sa objekty môžu umiestňovať napríklad za steny, stoly, pohovky alebo čokoľvek iné, čo pomôže v čo najviac realistickom zobrazení digitálneho objektu v priestore.

Google AR Core Depth API

Zdroj: Google

Herné štúdio Illumix už integrovalo toto nové API do svojej najnovšej hry Five Nights at Freddy’s: AR: Special Delivery. Aj aplikácia Snapchat si osvojila niekoľko výhod nového rozhrania, vrátane filtrov Dancing Hotdog a Podmorský svet.

K využívaniu tohto API nie sú potrebné ToF senzory, ale ich prítomnosť môže zlepšiť výsledky. Dokonca aj aplikácia Quick Measure od Samsungu začne používať rozhranie ARCore Depth. Funkcia by sa mala objaviť v smartfónoch Galaxy Note10+ a Galaxy S20 Ultra.

Rozhranie ARCore Depth je k dispozícii v ARCore 1.18 a je kompatibilné s veľkým množstvom zariadení s Androidom.

Zdroj: Google

Titulný obrázok: ssf-co

Prečítajte si aj:

Virtuálna realita je na vzostupe. Dokáže nahradiť klasické vzdelávacie metódy?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.