Zmenu podmienok uvítajú používatelia, ktorí nemajú platený program.

Členstvo v platenom programe Google One sa od 15. mája zmení. Nejde o dramatické zmeny a mnohí používatelia si ich nemusia všimnúť. Pointou je rozširovanie služieb, ktoré boli doteraz za poplatok, respektíve boli súčasťou tohto predplatného. Teraz sa dostanú do portfólia služieb, ktoré bude Google poskytovať zadarmo.

Zmena sa týka najmä aplikácie Fotky Google. Už v minulosti sme informovali o tom, že Google chce pokročilé funkcie sprístupniť pre všetkých a ide o takzvaný čarovný editor a čarovný zmizík či svetlo na portrét. Funkcie sú napojené na generatívnu umelú inteligenciu a používatelia budú môcť získať až 10 uložení mesačne.

Zároveň dochádza k zrušeniu bezplatnej dopravy v prípade vybraných objednávok fotografií z vyššie uvedenej služby. Týkať sa to bude Kanady, Spojeného kráľovstva, USA a Európskej únie. Aj naďalej budú mať používatelia svoj diskový priestor tak, ako si ho platia a budú ho môcť zdieľať s 5 členmi rodiny. Toto zostáva bezo zmeny.

Služba Google One sa vyznačuje hlavne ako cloudový priestor, pričom používatelia získavajú okrem priestoru aj doplňujúce funkcie, napríklad v podobe aplikácie Fotky Google, ale aj rozšírenú zálohu svojich smartfónov. Aj keď niektoré funkcie prestali byť unikátne a dostupné len pre tých, čo si za túto službu platia, používatelia neprídu skrátka. Diskový priestor v cloude považujeme za jednu z najlepších výhod tejto služby.

Zdroj: vlastné, Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.