Google chce viac konkurovať iCloudu.

Google One prináša viacero zmien, ktoré používatelia dlhodobo vyžadovali. Vzniká tak napríklad predplatné s priestorom 2 TB, ktorého cena zároveň klesla na polovicu. Pridáva sa však aj nový variant medzi základne predplatné a tento takmer neobmedzený priestor. Používatelia si budú môcť predplatiť aj 200 GB priestor za zvýhodnenú cenu.

Nová služba One aktuálne nie je dostupná pre všetkých. Podľa všetkého sa to však v najbližších mesiacoch zmení, keďže ide o vylepšené predplatné úložiska v službe Google Drive. Používatelia budú automaticky postupne premigrovaný do novej verzie, pričom predplatné im bude zachované. Predplatitelia súčasného 1 TB predplatného dostanú automaticky 2 TB predplatné, keďže jeho cena je rovnaká.

Základná cena predplatného so 100 GB začína na 1,99 dolára, 200 GB predplatného na 2,99 dolára a najväčšie predplatné s priestorom 2 TB bude stáť 9,99 dolára. Ceny v eurách by mali byť identické ako v dolároch.

Veľkou výhodou nového Google One bude zároveň to, že používateľ môže zdieľať priestor s ďalšími piatimi rodinnými príslušníkmi. Absencia rodinného predplatného bola doteraz jedna z najčastejšie vyčítaných nevýhod služby Google Drive.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Google pokračuje v redizajne. Tentoraz sa prepracovania dočkal Google Drive

Značky: