Google sprísnil podmienky platenia pomocou hodiniek.

Platobná služba Google Pay je na Slovensku dostupná už viac ako dva týždne. Podporujú ju niektoré banky (kompletný zoznam TU) a okrem platobnej karty budete potrebovať aj smartfón so systémom Android a NFC čipom.

Platiť cez Google Pay je však možné aj pomocou inteligentných hodiniek s operačným systémom Android Wear, resp. Wear OS, ako znie jeho oficiálny názov po premenovaní. Aj v tomto prípade platí, že si potrebujete vytvoriť konto v Google Pay a pridať platobnú kartu z banky, ktorá službu podporuje. Tiež budete potrebovať inteligentné hodinky, ktoré v sebe obsahujú NFC čip. Príkladom sú napríklad Huawei Watch 2.

Lenže, zatiaľ čo platby smartfónom fungujú vo všetkých krajinách, kde je Google Pay k dispozícii, platby pomocou inteligentných hodiniek s Android Wear/Wear OS sú dostupné iba v niektorých krajinách. Podľa oficiálneho webu Googlu môžete hodinkami platiť v Amerike, Británii, Španielsku, Austrálii alebo Kanade.

Platenie cez Google Pay fungovalo v minulosti aj na hodinkách v iných krajinách, kde bola služba dostupná pre smartfóny, avšak od vydania aktualizácie na Android Oreo ju začal Google regionálne blokovať. Ak teda chcete vyskúšať platenie hodinkami, riešením môže byť odmietnutie aktualizácie na najnovšiu verziu. Aktualizačný proces je však často automatický a nedá sa mu vyhnúť.

Zdroj: Google, pocketnow

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Google Pay je na Slovensku. Odo dnes môžete platiť svojím smartfónom (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit