V tomto období veľa výrobcov iba začalo aktualizovať svoje prvé zariadenia na Android Pie.

Spoločnosť Google bola samozrejme v aktualizačnom kolotoči prvá a vyzerá to tak, že v týchto dňoch ešte zrýchľuje. Android Pie bol predstavený v júni a skutočné uvoľňovanie začalo až v októbri.

Keďže v abecednom poradí je na ďalšom mieste písmeno Q, tak možno niekto už teraz očakáva, čo ďalšia verzia Androidu prinesie, aj keď je na podrobnosti ešte extrémne skoro. Finálne pomenovanie novej verzie nie je známe takmer až do samotného predstavenia, takže teraz je aj zbytočné sa zamýšľať, aká pochutina príde do názvu tentokrát.

Spoločnosť z Mountain View už teraz pracuje na novej verzii Androidu, čo naznačuje aj smartfón Google Pixel 3 XL, ktorý bol testovaný s nevydanou verziou OS v benchmarkovom nástroji Geekbench. V rámci testovaných hodnôt neprišlo oproti Androidu Pie k žiadnej výraznej zmene.

Nateraz je ešte príliš skoro hovoriť o Androide Q, ale vieme, že všetky novo prichádzajúce zariadenia budú kompatibilné s projektom Treble. Samotný Google potvrdil, že zariadenia so systémom Android Pie budú v budúcnosti rýchlejšie aktualizované a to vďaka nemennému AOSP kódu, ktorý umožní výrobcom rýchlejšie pripravovať nové aktualizácie.

Zdroj: GeekBench

Prečítajte si aj:

Google pravdepodobne pripravuje dve zariadenia strednej triedy. Naznačuje to zdrojový kód aplikácie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.