Nové dôkazy sú získané zo zdrojového kódu aplikácie ARCore.

Medzi podporované zariadenia aplikácie (vo verzii 1.5) sa okrem novo pridaných a známych, dostali ďalšie dve, ktoré nepoznáme. Nesú kódové označenie Bonito a Sargo. Pri pohľade do zoznamu môžeme vidieť nové smartfóny, ako napríklad Huawei Mate 20 X, Honor 8X, Honor Magic 2, OnePlus 6T, prípadne Xiaomi Mi Mix 3.

Zariadenia Bonito a Sargo nesú svoje pomenovanie po rybách, čo na druhej strane zatiaľ vôbec nezaručuje, že ide o smartfóny od spoločnosti Google. Rovnako by mohlo ísť aj o zariadenia Nokia.

Práve získané informácie sú však v súlade s predchádzajúcimi špekuláciami o tom, že Google pripravuje zariadenie strednej triedy, ktoré bude poháňať Snapdragon 710. Uvedenie týchto modelov je plánované na koniec tohto, prípadne začiatok budúceho roka. Pokojne sa môže stať aj to, že znovu uvidíme znovuzrodenie modelového radu Google Nexus.

Ak by boli naše úvahy správne, tak model Sargo by mohol byť menší z pripravovaných modelov, keďže ide oproti Bonito o menšiu rybu. Novo získané špekulácie nie sú zatiaľ ničím podložené, takže nateraz nám zostáva iba počkať do najbližšej konferencie spoločnosti Google, prípadne počkať na ďalšie dôkazy o pripravovaných smartfónoch.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Budú Android smartfóny drahšie? Google si môže za aplikácie účtovať až 40 eur

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.