Séria Pixel sa od svojho vzniku stretáva s problémami.

Majitelia rôznych generácií už viackrát čelili nepríjemným situáciám a prekvapivo niektoré z nich sa týkali aj softvéru. Doteraz sa zdalo, že predchádzajúce problémy by mohli byť už minulosťou, no v prípade novinky Pixel 5 sa začali opäť objavovať výrazné nedostatky.

Používatelia novinky zistili, že ich smartfón je na rôznych miestach nekvalitne zložený a displej je na viacerých miestach oddelený od rámu. Táto chyba spôsobila veľké pochybnosti aj o spoľahlivosti a odolnosti zariadenia voči vode a prachu podľa IP68. Spočiatku boli sťažnosti na konštrukčné chyby zriedkavé, no ich počet každým dňom rastie.

Podľa recenzií používateľov sa medzery na zariadení nachádzajú už po prvom vybratí z predajného balenia, čo znamená, že ide o výrobný problém. V tejto fáze Google nijako nekomentuje sťažnosti používateľov a nie sú k dispozícii ani žiadne informácie o tom, či poškodené zariadenia vymení alebo nie.

Za zmienku stojí, že všetky propagačné obrázky pre nový Pixel 5 majú veľmi úzke rámčeky. No, zdá sa, že tentoraz sú obrázky pravdivé a to najskôr spôsobilo problémy vo výrobe.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro posúva mobilné video na úplne nový level. Konkurenti to budú mať ťažké (Video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.