Nová generácie smarfónov od Google sa predstaví v netradičnom termíne.

Za ostatné dva roky sme mohli byť svedkami viacerých zmien, ktoré majú dopad aj na technologické spoločnosti. Tie sa im snažia prispôsobiť a uvádzať svoje zariadenia podľa aktuálnej situácie na trhu. Aj vďaka tomu boli viaceré novinky uvedené v netradičných alebo skorších termínoch.

Nie je preto prekvapením, že aj Google reaguje na aktuálne dianie na trhu. Spoločnosť má údajne v pláne sériu Pixel 7 predstaviť skôr ako zvyčajne. Posun síce nie je veľký, ale môže zohrávať dôležitú úlohu v plánovaní koncoročných predajov. Novú generáciu telefónov Pixel tak údajne spoznáme už v septembri, číže oproti tradičnému októbrovému termínu Google získa približne mesiac. 

Aj napriek tomu, že by sme mali modely Pixel 7 a 7 Pro spoznať o mesiac skôr, nemáme záruku toho, že ani tento termín neovplyvní nejaká ďalšia prekážka – napríklad problémy s dodávkami komponentov.

Pozrime sa však teraz na očakávané parametre modelu Pixel 7. Podľa leakera Rossa Younga toto zariadenie dostane do svojej výbavy 6,3-palcový displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Model Pixel 7 Pro by už mal mať displej väčší. Presnejšie ide o uhlopriečku 6,71-palca, pričom by malo ísť o LTPO OLED panel s dynamickou obnovovacou frekvenciou 120 Hz.

Google PIxel 7 renderZdroj: GizChina
Google Pixel 7 render

Po dizajnovej stránke by nemali nastať takmer žiadne zmeny. Skôr predpokladáme, že pôjde iba o malé úpravy, aby sa séria Pixel 7 medzigeneračne odlíšila od jej predchodcu.

V oblasti fotoaparátov sa dočkáme tradičnej zostavy. Model 7 Pro bude obsahovať teleobjektív, širokouhlý fotoaparát a ultraširokouhlý fotoaparát. Selfie kamera bude tradične v kruhovom výreze v strede displeja. V prípade modelu Pixel 7 by teleobjektív nemal byť súčasťou výbavy.

Zmeny máme očakávať aj pri rozmeroch, hoci nie sú nijako výrazné. Rozmery modelu Pixel 7 Pro by mali byť 163 × 76,6 × 8,7 mm, zatiaľ čo predchodca má rozmery 163,9 × 75,9 × 8,9 mm. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.