Aj drahé telefóny majú niekedy nepríjemné chyby.

Rôzne „detské choroby“ smartfónov sa nevyhýbajú ani veľkým výrobcom mobilných telefónov, ako sú Apple či Samsung. Jedna z aktuálnych káuz sa však netýka ich, ale Google, ktorý roky prináša na trh telefóny Pixel ako akýsi etalón androidových mobilov.

Problém, o ktorý ide, sa týka telefónu Pixel 7 Pro. Ten bol prijatý pozitívne a chválený napríklad za elegantný dizajn, kvalitný fotoaparát či výkonný procesor. Niektorí používatelia však narazili na chybu konštrukcie, ktorá sa prejavuje uvoľňovaním či vypadávaním tlačidiel ovládania hlasitosti. Informoval o tom portál AndroidHeadlines.com.

Viacerí z postihnutých majiteľov telefónov sa sťažovali na diskusnom fóre Reddit, prípadne na stránke podpory spoločnosti Google. Niektorí vraj ale najprv dostali odpoveď, že odpadávajúce tlačidlá sú dôsledkom nesprávneho zaobchádzania s telefónom a na tento problém sa nevzťahuje záruka.

Zatiaľ ani je jasné, čo spôsobuje rozpadávanie tlačidiel hlasitosti na telefóne Pixel 7 Pro. Niektorí špekulujú, že to môže byť spôsobené výrobnou chybou, zatiaľ čo iní sa domnievajú, že to môže mať súvis so samotnou konštrukciou zariadenia. Keďže Pixel 7 Pro je dostupný len od polovice októbra minulého roka, určite nejde o žiadne opotrebovanie.

Spoločnosť Google problém podľa AndroidHeadlines.com nakoniec uznala a uviedla, že sú si tejto skutočnosti vedomí. Snáď sa teda reklamácie podarí vyriešiť k spokojnosti zákazníkov, pretože u telefónu, ktorého cena sa aj teraz pohybuje okolo 800 až 1000 eur, takýto problém zamrzí.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.