Na trh sa dostanú 13. októbra.

Opäť sa potvrdilo, že Google je majstrom riadených únikov. Vďaka nim sme sa o pripravovaných telefónoch série Pixel 7 dozvedeli takmer všetko ešte pred ich predstavením. Je potrebné však poznamenať, že tých únikov bolo skutočne veľa. Google nám konečne tieto telefóny 6. októbra oficiálne predstavil. Počas udalosti sme sa dočkali aj dlho očakávaných hodiniek Pixel Watch, na ktoré sme čakali niekoľko rokov, a aj nového tabletu. V článku nižšie sa pozrieme na nové telefóny, ktorá na trh prichádzajú s niekoľkými zaujímavými hardvérovými vylepšeniami.

Displej a dizajn

Nové modely po dizajnovej stránke vychádzajú z aktuálneho dizajnového jazyka spoločnosti, čiže priamo nadväzujú na predchádzajúcu generáciu Pixel 6, ktorá prišla s celkom novým a zaujímavým dizajnom. Nové telefóny si tak zachovávajú podobný obdĺžnikový tvar s lesklou povrchovou úpravou a hliníkový rámik. Jedna z hlavných zmien sa však týka zadnej strany zariadenia. Ostrovček fotoaparátu teraz plynulo splýva s bočnými stranami, na rozdiel od panelov fotoaparátu na minuloročných telefónoch, ktoré boli celé zo skla.

Google Pixel 7 a 7 ProZdroj: GSMArena
Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 prichádza s 6,3-palcovým AMOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 90 Hz a rozlíšením 1080 × 2400 pixelov, zatiaľ čo model 7 Pro dostal do svojej výbavy kvalitnejší 6,7-palcový LTPO AMOLED displej s rozlíšením 1440 × 3120 pixelov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. V oboch modeloch sa v displeji nachádza aj zabudovaný snímač odtlačkov prstov. Telefóny majú odolnosť voči prachu a vode na úrovni IP68, pričom displej je chránený sklom Gorilla Glass Victus.

Technické parametre

Keďže novinky sa vo veľkej miere podobajú na modely predchádzajúcej generácie, najväčšia zmena sa udiala v ich vnútri. To zmenou je nový čipset Tensor G2 (2. generácie), ktorý Google taktiež vyvinul v spolupráci so spoločnosťou Samsung. Nový čip prináša zvýšenie výkonu, zlepšenie strojového učenia, ako aj lepšiu účinnosť batérie a celkovú stabilitu. Procesor využíva 2 jadrá Cortex-X1, 2 jadrá A78 a 4 jadrá A55. GPU je Mali-G710 MC10. Vo výbave sa samozrejme nachádza aj bezpečnostný čip Google Titan M2 na dodatočnú ochranu údajov a súkromia.

Pixel 7 sa bude dostupný so 128 GB alebo 256 GB vnútorným úložiskom a 8 GB RAM. Pixel 7 Pro má taktiež 128 alebo 256 GB úložisko, pričom RAM má až 12 GB. V modeli Pixel 7 sa nachádza batéria s kapacitou 4 355 mAh, zatiaľ čo v modeli Pixel 7 Pro má 5 000 mAh. Batérie je v prípade oboch modelov možné nabíjať výkonom 30 W, ktorý ich dokáže za 30 minút nabiť na 50 %. 

Fotoaparáty

Telefóny Pixel nám dlhodobo dokazujú, že vo svete mobilnej fotografie patria k tomu najlepšiemu. Google aj tento rok prichádza s vylepšeniami, ktoré sa týkajú výpočtovej fotografie. Za tieto možnosti nové Pixely sčasti vďačia aj čipsetu Tensor G2.

Vo výbave modelu Pixel 7 Pro tak nájdeme 50 Mpx hlavný fotoaparát, 48 Mpx teleobjektív s 5× optickým priblížením, 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 10 Mpx selfie fotoaparát. Pixel 7 má okrem teleobjektívu identickú zostavu fotoaparátov ako model 7 Pro.

Google Pixel 7 a 7 ProZdroj: GSMArena
Google Pixel 7 Pro

Ceny a dostupnosť

Pixel 7 bude v predaji za cenu 649 eur, zatiaľ čo Pixel 7 Pro za cenu 899 eur. Telefóny budú dostupné vo viacerých krajinách Európy. Google k predobjednávke pripravil aj darčeky – k modelu Pixel 7 Pro sú zadarmo hodinky Pixel Watch v LTE verzii, zatiaľ čo k predobjednávke modelu Pixel 7 dostanú tí najrýchlejší ako darček slúchadlá Pixel Buds Pro.

Google Pixel 7 a 7 ProZdroj: GSMArena
Google Pixel 7 a 7 Pro s darčekmi k predobjednávkam

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.