Hranie na počítači by prinieslo svieži vietor do mobilného hrania.

Google už dlhšie experimentuje so službou Google Play Games, ktorá umožňuje hrávať vaše obľúbené tituly zo smartfónu priamo na počítači. Na svojom blogu hovorí o tom, že má viac ako 10 miliárd mesačných relácií na mobilných zariadeniach a preto očakáva, že sprístupnenie hrania na displejoch počítačov bude mať úspech.

Služba zatiaľ nie je dostupná na Slovensku, no postupne sa rozširuje do ďalších krajín. Aktuálne je k dispozícii v 13 krajinách a čoskoro bude dostupná aj v Japonsku a krajinách Európy, nevedno nateraz či priamo Európskej únii a na Slovensku. Google Play Games je zároveň spôsob, akým môže firma prilákať ďalších hráčov. Je to tiež spôsob, akým firmy môžu dosiahnuť viac herného času stráveného používateľmi platformy Android.

google play gamesZdroj: Google

Mobilné hranie je dnes značne prepracované a niektoré tituly dosahujú grafických kvalít ako hry vytvorené pre klasické počítače. Platforma Android v tomto smere ťahá za kratší koniec tým, že vývojári hry prispôsobujú menším zariadeniam. Teda vytvoriť hry, pri ktorých sa chvíľu zahráte a o niekoľko minút sa môžete venovať ďalšej činnosti. Chápu, že hranie na mobilnom zariadení počas cestovania alebo počas krátkej pauzy je niečo iné ako plnohodnotné hranie na desktope.

Avšak tým, že sú hry do veľkej miery prepracované, či už po technickej alebo grafickej stránke je otvorenie PC sveta novou oblasťou zábavy a zárobkov. Nemusíte kupovať hry pre počítače, keď hráte radi tie, čo ste si kúpili pre váš smartfón alebo tablet.

Na plnohodnotné fungovanie hier vytvorených pre smartfón bude potrebná emulácia. Vývojári môžu začať svoje hry prispôsobovať už teraz. Prepojenie týchto dvoch svetov má zachovať a všetky hráčske nastavenia a malo by ísť o plynulý prechod medzi platformami. Herná základňa je v skutku rozšírená a služba Play Games Services má viac ako 2 miliardy profilov.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.