Vraj bude zábavnejší.

Tak, ako sa mení svet okolo nás, tak sa mení aj ten virtuálny. Google neustále upravuje svoje aplikácie a služby, čo používateľom prináša nielen lepší používateľská zážitok, ale ponúka im aj nové možnosti interakcie. Aj keď je zrejmé, že Google s vyhľadávaním nechce konkurovať sociálnym sieťam, tak už v roku 2020 predstavením Web Stories ponúkol novú formu prezeranie obsahu na webe.

Dnešní ľudia sa totiž nechcú len vzdelávať, ale chcú sa aj baviť a objavovať. To však neznamená, že Google svoje vyhľadávanie nejako dramaticky zmení, ale je zrejmé, že určite bude pútavejšie. S týmto tvrdením prišiel portál AndroidPolice, ktorý informuje, že Google sa zrejme pripravuje na spustenie nového klonu Instagram Stories.

Toto nové zobrazenie výsledkov vyhľadávania predstavuje spôsob kreatívneho spracovania obsahu, čo používateľom umožní zdieľať text, obrázky alebo nálepky vo formáte podobnom Stories prostredníctvom svojej hlavnej mobilnej aplikácie. Google pre tento obsah už vydal nástroj, ktorý kreativcom už umožňuje zdieľať obsah pomocou Web Stories. Tento typ obsahu sa zobrazuje vo vyhľadávaní Google, Google Image a Google Discover. Je však potrebné poznamenať, že funkcia je aktívna iba na pozadí, a jej spustenie nie je prístupné pre všetkých.

Forma tohto kreatívneho zobrazenia výsledkov vyhľadávania sa dá stále považovať za experiment. Ide teda o pokračovanie nastoleného trendu spoločnosti Google, ktorá sa snaží ponúknuť prirodzenejšie a vizuálne lepšie spracované spôsoby vyhľadávania a získavania výsledkov. K tejto možnosti vyhľadávania patrí aj pridružená funkcia, ktorá umožní na vyhľadávané stránky vpisovať poznámky, ktoré budú po schválení administrátora verejne viditeľné.

Okrem poznámok bude možné výsledky vyhľadávania lajkovať alebo poznámku ostatných používateľov označiť srdiečkom. Keďže pri týchto činnostiach bude viditeľná profilová fotografia používateľa, tak dá sa povedať, že Google začína budovať obrovskú sociálnu sieť, o čo sa v minulosti už niekoľkokrát pokúšal.

Prvé kroky ku spusteniu poznámok by mal Google podniknúť už v septembri, avšak tie nebudú dostupné pre všetky stránky z dôvodu ochrany osobných údajov. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.