Pokiaľ niečo na vašom smartfóne „googlite“, očakávate čo najrýchlejšie a najpresnejšie vyhľadanie požadovaného obsahu behom okamihu. Počnúc včerajším dňom Google postupne začne pridávať pre používateľov Androidu novú funkcionalitu, ktorá má pomôcť túto dennodennú činnosť ešte väčšmi urýchliť.

Prostredníctvom svojho oficiálneho blogu oznámil postupné uvoľňovanie ukážok videí, súvisiacich s vyhľadávaným kľúčovým slovom, respektíve reťazcom. Podstata tejto novinky spočíva v tom, že videá sa začnú automaticky prehrávať za účelom získania základného prehľadu o ich obsahu, bez nutnosti kliknúť na ne a otvoriť ich. Videá budú samozrejme prehrávané bez zvuku a defaultne budú nastavené na prehrávanie obsahu len pri pripojení na Wi–Fi sieť. Zmeniť to budete vedieť v nastaveniach a pokiaľ disponujete dostatočne veľkým dátovým balíčkom, budete môcť novú funkciu využiť aj prostredníctvom pripojenia na sieť vášho operátora.

V čase publikovania tohto článku zatiaľ nemáme túto funkciu sprístupnenú, ale Google sľubuje jej masovejšie uvoľňovanie v priebehu budúceho týždňa. Novinka bude zo začiatku dostupná v aplikáciách Chrome a Google pre zariadenia s Androidom.

Zdroj: 9TO5Google

 

 

 

Značky: