Spoločnosť Google iba prednedávnom začala Digitálnu pohodu uvoľňovať aj pre ostatné zariadenia.

Pôvodne sa táto funkcia objavovala exkluzívne iba v smartfónoch Pixel. Spoločnosť teraz pokračuje v trende a vydáva 3 nové vysokoefektívne aplikácie, ktoré zamedzia používaniu smartfónu a umožnia používateľom sústrediť sa na dôležité činnosti, alebo oddych.

  1. Envelope

Táto aplikácia je momentálne dostupná iba pre používateľov smartfónov Pixel 3a a spoločnosť Google ju popisuje ako experimentálnu funkciu, ktorá dočasne zmení smartfón na jednoduché zariadenie, ktoré pomôže požívateľom oddýchnuť si od digitálneho sveta.

Pokiaľ máte smartfón Pixel 3a a chcete túto funkciu využiť, je potrebné si na papier za pomoci aplikácie vytlačiť šablónu, ktorá po poskladaní umožní smartfón uskladniť do obálky. Po tomto kroku bude možné používať smartfón iba cez papier, pričom zostane aktívny prístup iba k číselníku a fotoaparátu. Smartfón je zabalený v papieri, doslova ako darček. Celkom odvážny a netradičný krok. Viac sa dozviete aj na tomto odkaze vo videu.

App Store
  1. Activity Bubbles

Activity Bubbles má veľmi šikovný koncept. Zakaždým, keď odomknete telefón, tapeta vytvorí bublinu. Samotná veľkosť bubliny sa odvíja od času stráveného v smartfóne pri jednom odomknutí. Čím dlhšie budete telefón počas tohto obdobia používať, tým väčšia bude bublina. Po opätovnom uzamknutí prestane táto bublina rásť a proces sa začne znova opakovať pri ďalšom odomknutí. Na konci dňa bude možné vidieť podľa množstva a rozmerov bublín, ako často ste telefón používali. Tu platí, čím menej, tým lepšie. 

Princíp fungovanie je veľmi jednoduchý. Funkciu môžete nastaviť priamo v prostredí aplikácie, alebo ako živú tapetu.

App Store
  1. Screen Stopwatch

Mať časovač nepretržite bežiaci pri používaní telefónu znie ako recept na zvýšenie zodpovednosti pri používaní smartfónu. Rovnako ako predchádzajúca aplikácia, tak aj táto je živou tapetou, ktorá zobrazuje nielen používanie telefónu v reálnom čase, ale poskytuje aj presný údaj o jeho celkovom používaní.

Keď je telefón uzamknutý, počítadlo sa zastaví, ale vždy, keď ho odomknete, získate na domácej obrazovke oznámenie o používaní, ktoré by vás malo motivovať k lepšej produktivite.

App Store

Zdroj: AndroidPolice

Titulný obrázok: LatestInfos

Prečítajte si aj:

Windows 10 obsahuje závažnú chybu. Záplatu sa ale nedarí nainštalovať

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.