Spoločnosť Google vyvinula alebo získala v priebehu rokov veľké množstvo užitočných aplikácií.

Tie boli časom sústredené pod účtom Google. Vyhľadávanie, YouTube, Gmail, Mapy Google, Waze, Android, Asistent a mnoho ďalších sú k dispozícii pomocou rovnakého prihlasovacieho mena, vďaka čomu je Google jedným z najlepších poskytovateľov bezplatných služieb na svete.

Predsalen je jedna aplikácia, ktorú Google stále nevie dodať. Je to chatovacia aplikácia, ktorá dokáže dodať všetko to, čo od moderného komunikačného nástroja očakávame. Google sa roky snažil prísť s konkurenciou pre iMessage. Tieto snahy pritom neboli úspešné.

Google chat

Aktuálne sa spoločnosť Google pripravuje na ďalší pokus. Tentokrát chce ísť na to trochu inak.

Aktuálne sa Google údajne zameriava na iný typ aplikácie na chatovanie, ktorá by mala uspokojovať potreby podnikov. Podľa informácií by nová chatová aplikácia spájala funkcie z niekoľkých ďalších produktov Google, vrátane služieb Gmail a Disk. Aplikácia by tiež obsahovala podporu pre službu Hangouts (videohovory + chat). Táto aplikácia bude súčasťou aplikácií Google G Suite.

Ak už na podnikanie používate chatové aplikácie, či už ide o Slack alebo Microsoft Teams, viete, kam Google smeruje. V tejto chvíli nie je jasné, ako sa bude aplikácia volať a rovnako táto aplikácia nemá ani definované rozhranie.

Novinka by mohla byť predstavená na konferencii vývojárov Google I/O 2020, ktorá sa bude konať v San Franciscu už v máji.

Zdroj: BGR

Prečítajte si aj:

Test na snehu – ako je to s motorkou v januári (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.