Zatiaľ nie je známe, aký bude mať platforma formát.

O prepojení Googlu a herného priemyslu sa hovorí už od januára tohto roka. Vtedy totiž internetový gigant najal Phila Harrisona, ktorý v minulosti viedol hernú divíziu v Sony aj Microsofte. Google si tiež prizval na pomoc ľudí, ktorí radili spoločnostiam ako Atari či Gaikai, čo bola herná streamovacia služba.

Najnovšie informácie potvrdzujú, že Google má záujem o vytvorenie vlastnej hernej platformy. Nie je však známe, či pôjde o konzolu alebo iba o streamovaciu službu, ktorá sa postaví po bok službám PlayStation Now či GeForce NOW a bude fungovať v prehliadači Chrome a v rámci operačného systému Android TV. Takisto nie je jasné, že bude Google sponzorovať vývoj vlastných hier alebo sa pokúsi zlanáriť vývojárov tretích strán.

Je však viac než pravdepodobné, že Google pripravuje streamovaciu službu. Spoločnosť už na hernej konferencii GDC prezentovala schopnosti svojich cloudových riešení v hernom priemysle a snažila sa získať partnerstvá pre projekt Yeti, čo má byť kódové označenie novej hernej streamovacej služby. Yeti sa prezentoval aj na výstave E3.

Portál Kotaku však tiež tvrdí, že Google chce investovať aj do herných štúdií, ktoré budú preň pripravovať exkluzívny obsah. Je teda zrejmé, že Google niečo chystá. Na presné detaily si však budeme musieť počkať.

Zdroj: alphr

Prečítajte si aj:

CES 2018: S GeForce NOW si teraz môžete vyskúšať cloudové hranie zadarmo

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit