Konečne poriadna TV krabička s Google TV.

Prvé zmienky o príprave nového zariadenia pre televízory z dielne spoločnosti Google sa začali objavovať v apríli tohto roka. Už v tom čase sa vedelo, že spoločnosť pracuje na pokračovaní Chromecastu s Google TV (4K) z roku 2020. Portál 9to5Google však informuje, že toto pripravované zariadenie nesie označenie Google TV Streamer. To zároveň naznačuje, že Google má pravdepodobne v pláne zrušiť produkciu kompaktného Chromecastu.

Hoci uniknuté obrázky odhaľujú výraznú zmenu v dizajne nového boxu pre televízory, tak nie je celkom jasné, o koľko bude väčší oproti doterajším Chromecastom. V každom prípade je odhalený oválny dizajn, ktorý je z jednej strany zošikmený. V porovnaní s inými streamovacími boxmi je teda dosť netradičný. Rovnako nie sú známe ani funkcie, ktorými bude chcieť zaujať. Zdroj sa však zamýšľa, že vo výbave tohto set-top boxu by sa mohla nachádzať napríklad aj funkcia Ultra Wideband-powered Tap to Cast, ktorá bola ohlásená začiatkom tohto roka pre Pixel Tablet.

Google TV StreamerZdroj: 9to5google
Google TV Streamer

Toto tvrdenie by mohol podporovať aj samotný dizajn set-top boxu, ktorý pripomína miniatúrnu nabíjaciu dokovaciu stanicu pre Pixel tablet. Uniknutý obrázok okrem toho zobrazuje aj dva káble, z ktorých by mohol byť jeden napájací a druhý HDMI.

Google TV Streamer by však pri priamom porovnaní s diaľkovým ovládačom nemusel byť v konečnom dôsledku ani príliš veľký. Súčasťou ovládača je tradičný D-Pad a tlačidlá späť a domov, ale aj nové všeobecné tlačidlo pre hlasový vstup. Kolískový ovládač hlasitosti bol presunutý na prednú stranu diaľkového ovládača namiesto pravého okraja, pričom odteraz bude k dispozícii aj tlačidlo stlmenia. Súčasťou ovládača sú aj tradičné skratky pre YouTube a Netflix, ako aj ovládanie napájania a skratka Magic.

Google TV StreamerZdroj: 9to5google
Google TV Streamer

Google TV Streamer bude prepojený so službou Google TV, avšak už v jeho názve sa nenachádza označenie Chromecast. Nie je preto jasné, či Google bude aj naďalej ponúkať Chromecasty, alebo sa bude sústrediť už iba na predaj novej krabičky s názvom Google TV Streamer.

Viac informácií o tomto novom zariadení by mohlo byť prezradených už 13. augusta 2024 počas veľkej udalosti spoločnosti Google, na ktorej budú predstavené aj smartfóny série Pixel 9 a ďalšie očakávané novinky.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.