Funkcia by sa mala nazývať Face Match.

Nie je tajomstvom, že Google pracuje s technológiami na rozpoznávanie tváre. Portál XDA nedávno našiel zdrojový kód pre túto funkciu v rannej verzii operačného systému Android Q a teraz sa rozpoznávanie tváre objavilo aj v beta verzii aplikácie Google.

Z analýzy zdrojového kódu vyplýva, že rozpoznávanie tváre nebude fungovať iba na jednom zariadení, do ktorého si vaše biometrické údaje o tvári pridáte, ale naprieč celým ekosystémom zariadení s Google Asistentom. Predpokladom je, aby mali zariadenia potrebný hardvér na skenovanie tváre.

Rozpoznávanie tváre od Googlu sa bude nazývať Face Match a doplní tak rozpoznávanie hlasu Voice Match. To funguje na podobnom princípe – váš hlas si nastavíte počas prvého spustenia Google Asistenta a následne vás pomocou neho rozpoznajú všetky zariadenia s Asistentom. Nie je teda potrebné opakovať celý proces pre každé zariadenie zvlášť.

V praxi by to malo znamenať, že funkciu Face Match budeme využívať na smartfónoch, tabletoch, inteligentných displejoch a eventuálne aj inteligentných domácich spotrebičoch s Asistentom, ak budú mať zabudovanú webkameru. Pokročilé rozpoznávanie tváre od Googlu bude tiež podporovať viacero používateľov, čo znamená, že zariadenie vás rozpozná a ponúkne vám personalizovaný obsah a vaše dáta.

Zdroj: androidpolice

Prečítajte si aj:

Automatické rozpoznávanie pocitov a nálad ide do akcie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit