Spoločnosti spolupracujú aj v oblasti inteligentných hodiniek.

Spoločnosť Google spolupracuje so Samsungom na zariadení takzvanej rozšírenej reality, ktoré by fungovalo na špeciálne upravenej verzii systému Android, určenej pre náhlavné súpravy. Informoval o tom portál WashingtonPost.com na základe vyjadrení, ktoré v preň v rozhovore uviedol prezident mobilnej divízie Samsungu TM Roh.

Bohužiaľ, zatiaľ nie sú známe žiadne konkrétne podrobnosti o tomto pripravovanom zariadení. Roh spomenul jedine to, že v zariadení bude čip od Qualcommu a softvér dodá Google. Povedal tiež, že pri vývoji náhlavnej súpravy napredujú, ale zatiaľ sa nedostali príliš ďaleko. Je možné, že čo-to viac sa dozvieme na nadchádzajúcom mobilnom veľtrhu MWC 2023 v Barcelone, prípadne na tradičnej vývojárskej akcii Google I/O 2023.

Treba podotknúť, že v minulosti sa obidve firmy snažili samé vytvoriť vlastné náhlavné súpravy, napríklad Samsung v roku 2015 Gear VR, avšak bez zásadného komerčného úspechu. Príslušné projekty boli preto napokon ukončené. Ani celkovo však zatiaľ nie je virtuálna či zmiešaná realita tou povestnou ďalšou veľkou vecou a aktívne sa jej venuje len pár firiem.

V každom prípade, spoločnosti Google a Samsung majú v posledných rokoch k sebe blízko a spolupracujú napríklad v oblasti inteligentných hodiniek. Samsung v nich nahradil vlastnú platformu Tizen operačným systémom Wear od Google.

Zdroj: WashingtonPost.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.